torsdag 19. mai 2016

Oceanario de Lisboa og Parque das Nacões.

Når vi er på reise prøver vi å få med oss mest mulig, slik også i Lisboa selvfølgelig. Og Oceanario de Lisboa, Europas største innendørs akvarium, var et sted vi ønsket å besøke. For å komme dit tok vi metroen til jernbanestasjonen og derfra er det en kort spasertur. Akvariet åpner kl. 10 og det sies at det kan lønne seg å kjøpe billetter på nettet på forhånd for det kan bli kø etterhvert. Vi var der i september og da vi kom dit, før det åpnet, gikk vi inn som nr. tre. Men det er sikkert helt anderledes i høysesongen. Billetten koster 17 euro.

Oceanario de Lisboa har 30 bassenger og inneholder 7,5 millioner liter saltvann med ca 16.000 dyr og planter, fordelt på 500 arter. Stedet har fire forskjellige økosystemer som forestiller Atlanterhavet, Stillehavet, Det indiske hav, Arktis og Antarktis.

Oceanario de Lisboa er et flott bygg i stål. 

Sjøhester.


Disse tilhører havålfamilien.
Det er også fine omgivelser utenfor Oceanario de Lisboa. Oceanario de Lisboa ligger øst for Lisboa, i et område som ble bygget ut da byen var vertskap for utstillinga Expo 98. Parque das Nacões er et området med kunst, arkitektur, shopping, fritid og mat. Fra akvariet vandret vi rundt i parken. Til venstre på bilde over kan du se Ponte Vasco da Gama, ei bru som går over elva Tajo, og som åpnet samme år som Expoutstillinga var. Ponte Vasco da Gama er 17 km lang og har seks kjørebaner.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.