torsdag 22. september 2016

Dag 2: Fra Guillena til Castilblanco de los Arroyos.

Andre dagen på caminoen skulle bli en kort vandring, bare 18 km. Det startet med å gå langs asfaltert vei. Etter 3 km lurte vi på om vi hadde gått feil. Den gule pilen viste vei rett til venstre, gjennom en port som sto åpen og inn på et inngjerdet fabrikkområde. Når vi ser på google kart i ettertid kan det sees ut som vi kunne tatt av veien litt før og kommet litt tidligere inn på grusvei, men vi ville uansett ha kommet inn på samme vei igjen ganske fort. Da vi nådde grusveien skulle den føre oss gjennom et fantastisk fint område, mellom appelsintrær, vinstokker, oliventrær og ville blomster av mange slag. Det var åkerlandskap og noe skog. På de neste 13-14 km så vi nesten ikke et eneste hus, men det ligger iallefall et par fincaer (gårder) i området. Antar det var på en av disse fincaene to menn vi møtte bodde. Den ene kjørte traktor sakte og kikket ned i veigrøta, den andre gikk med en kjepp og løftet på vegitasjon langs veien. Etterhvert fikk jeg øye på noen valper som lå på andre siden av grøfta. Det kunne nesten ikke være noe annet mennene var på let etter, der ute i ødemarka. De hadde nok tilsyn for det sto en boks med vann ved siden av dem. Noen voksen hund så vi derimot ikke. 


Også på denne etappen må du passe på å ha nok mat og drikke i sekken for hele turen. Det er en vannpost på siste halvdel av vandringa, men jeg har lest at det ikke er sikkert at det alltid er vann i den. Den er godt merket og det var ikke farlig å få øye på den. Men vi prøvde den ikke ettersom vi hadde med oss nok vann fra før. 

Det var sol fra skyfri himmel og utpå dagen ble det skikkelig varmt. Den siste halve mila gikk langs vei, men det var heldigvis sti ved siden av veien. Vi hadde ikke bestilt overnatting i Castilblanco de los Arroyos som var dagens mål, og stoppet på det kommunale herberget. Det var kommet endel andre pilegrimer allerede da vi kom, men vi fant en seng hver på en sovesal som hadde 10 køysenger. De danske karene som vi hadde møtt dagen før bodde også her, likeså et tysk par som vi også hilste på da.Herberget hadde et knøttlite kjøkken og bare to dusjer og to toalett. I tillegg til det rommet vi bodde på var det et mindre rom med 5 køysenger. Altså skulle 30 mennesker dele på dette.


Stedet hadde en stor terrasse, og det var bra det var fint vær slik at vi kunne oppholde oss der. Herberget hadde nemlig ikke oppholdsrom. Dvs dersom det ikke var rom de brukte i første etasje når det var nødvendig. På herberget er det donasjon, du betaler altså det du føler for.


Det var en fantastisk fin utsikt fra terrassen på herberget. Castilblanco de los Arroyos er en hyggelig by med mellom 5000 og 6000 innbyggere. Bebyggelsen består stort sett av bare lave, hvite hus som skal være typisk for dette området. Byen ble grunnlagt i det femtende århundre.
Kirken i Castilblanco de los Arroyos, Iglesia del Divino Slavador, er av maurisk opprinnelse, men ble renovert i det 16.- og 17. århundre. Også på denne kirken, som så mange andre i Spania, er det opptil flere storkereir. Disse fuglene kan ikke være redde for klokkeklang. Kirken har noen flotte keramikkbilder på utsiden. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.