torsdag 29. januar 2015

Jardin Exotique, Den eksotiske hagen.

På våre reiser liker vi godt å besøke hager og parker. Monaco har en hage som for det meste inneholder kaktuser og sukkulenter. Hagen ligger høyt over byen, ytterst på klippen, og ble innviet i 1933.

Det er mulig å ta buss opp til Jardin Exoutique, men vi ønsket å gå. Vi fulgte kartet i retning hagen og forsto lite da gata endte i et høyhus. Det var flere med kart i hånda som var på vei ut, og de så like forvirret ut som oss. Da var det bare å spørre seg for, og det viste seg at vi nok var på riktig vei. Vi måtte bare finne heisen i høyhuset og ta den opptil flere etasjer oppover. Så var det bare å finne gata videre før vi igjen ende inn i et annet hus, men påfølgende heis. Dette viser jo hvordan husene er bygget oppover klippeveggen.

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

Jardin Exotique har over 600 forskjellige kaktussorter fra Afrika og Mellom Amerika.


For ei med mere høydeskrekk enn gjennomsnittet kunne det å oppholde seg ytterst på klippen være høyt nok!

Port de Fontvielle midt på bilde, Monaco-Ville til venstre og Fontvielle til høyre.

Det er ingenting å si på utsikten fra Jardin Exotique. På klippen ligger området Monaco-Ville og gammelbyen. Vi ser Fyrstepalasset nederst mot skogsområdet.


 
Utsikt til Port Hercule.

I hagen finnes det også en naturlig underjordisk hule som ble åpnet for publikum i 1950. Den kan bare besøkes med guide. Det er funnet bevis på forhistoriske mennesker i hula.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.