onsdag 28. januar 2015

Monaco-Ville, St. Nicholas-katedralen og Fyrstepalasset

 Fra Monaco-Ville ser vi over havna Port de Fontvielle til den nyeste av de fire distriktene i Monaco, Fontvielle. Selv om dette ikke skal være det mest kostbare boområdet i Monaco så er det absolutt ikke billig her. Skal en tror wikipedia så koster en leilighet på 32 kvadrat med bad, kjeller og parkering over 87 millioner kroner. I Fontvielle er det også helikopterplass med regelmessige forbindelse med flyplassen i Nice slik at det er enkelt å komme seg til resten av verden.
Det er på Monaco-Ville vi finner gammelbyen i Monaco.

Etter å ha sørget for litt mat og drikke var det på tide å finne Fyrstepalasset. 
På vei dit gikk vi forbi St. Nicholas-katedralen. Den er bygget i hvit sandstein, og reist over St. Nicholas-kirken fra 1252. Katedralens første stein ble lagt den 6. januar 1875. Bygningen sto ferdig i 1884 og har siden da blant annet vært viktig ved religiøse hendelser i fyrstedømme. Her ble Fyrst Rainier III og Fyrstinne Grace gift våren 1956 og i 2011, bare året før vi besøkte stedet, Fyrst Albert II og Fyrstinne Charlene gift. Som vanlig tenner vi et lys for våre kjære, både de som er borte og de vi har rundt oss.


Fyrst Rainier III og Fyrstinne Grace er gravlagt i St. Nicholas-katedralen.

Rainier Louis Henri Maxence Bertrand Grimaldi, født 31. mai 1923 - død 6. april 2005
og 
Grace Patricia Kelly, født 12. november 1929 - 14. september 1982Fyrstepalasset er det offisielle residensen til fyrsten av Monaco. Palasset ble bygget i 1191, men har blitt bombardert og beleriet av utenlandske krefter gjennom historien. Grimaldifamilien, som siden det syttende århundre har vært fyrster i Monaco, har siden slutten av det trettende århundre hatt dette som sitt hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar