mandag 14. mars 2016

Lisboa i Portugal.

Lisboa er Portugals hovedstad og en by med både gammelt og nytt. Den er stor, men allikevel ikke større enn at det er lett å finne fram i den. Vi likte byen med det samme vi gikk ut av metroen på stoppet Restauradores.

Lisboa har flere høyder og det er mange muligheter til å få god utsikt over byen. Mye av det som er verd å se når du fint ved bare å gå. Byen ligger ved utløpet av elva Tajo, men når du står ved elvebredden er det så åpent at du fort kan tenke at du allerede er ved Atlanterhavet. Selve sentrum i Lisboa ligger i bydelen Baixa, og det er der elvemunningen i sentrum også er.

Da vi høsten 2015 gikk pilegrimstur fra Porto i Portugal til Santiago de Compostela i Spania reiste vi om Lisboa. På vei til Porto var vi kun på mellomreise der, bare så vidt innom jernbanestasjonen. Da vi skulle reise hjem etter endt vandring ønsket vi å være noen dager i Lisboa og vi kom tilbake til byen med tog. 

Jernbanestasjonen Estacion Oriente i Lisboa er en av verdens største stasjoner, i tillegg er den en av de mest imponerende, moderne severdighetene i Lisboa. Taket er utrolig vakkert med glass og stål som ser ut som trær. 


Fra jernbanestasjonen tok vi metro ned til sentrum av byen. En må være klar over at en ikke bare kan kjøpe en billett i automatene uten videre. Du kjøper først et kort (kostet 0,50 euro) som du deretter fyller på med penger. Jo mer du fyller på jo billigere blir hver enkel tur. Så bruker du av saldoen hver gang du kjøper en billett. Billetten må du huske å stemple både når du skal inn og ut av metroen. Kortet kan fylles opp enten på metroen eller på postkontor. Kortet kan brukes på alle offentlige transportmiddel, metro, trikk, buss og båt. 

Vi gikk av på metrostasjonen Restauradores og ble overrasket da vår gps viste at bostedet vi hadde bestilt, Pensâo Elegante lå bare en kort spasertur unna. Dette er nemlig veldig nært til det meste i sentrum. 

Trikker som passerer rett ved der vi bodde i Lisboa. Dette er bare korte linjer som er opp bakken til bydelen Bairro Alto. Fra denne bydelen er det fantastisk utsikt over Lisboa. 


Pensâo Elegante er et veldig enkelt overnattingsted. Men med tanke på beliggenhet, pris og vennlighet av personalet er det et utmerket valg dersom du kun skal oppholde deg der for å sove, og ikke bruke opp hele reisekassa på overnatting. 

 Pensâo Elegante serverer ikke frokost, men vi fant ganske fort et spisested, mere et bakeri, som serverte enkel, men god frokost. Det er en kjede som heter 
A. Padaria Portuguesa, stedet vi valgte lå på motsatt side av hovedgata nedenfor der vi bodde, litt nedover i retning sjøen. Vi valgte et stort brød med ost og skinke, et stort glass 100 % appelsinjuice og 1 kopp kaffe til bare 2,5 euro. 


Dette er bare litt praktiske opplysninger om vårt første møte med Lisboa, transport, bosted og frokost. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.