mandag 5. desember 2016

Fuengirola i Spania.

Våre turvenner i Spania, Steinars søskenbarn Randi og hennes Steinar bor i Fuengirola, på den spanske solkysten Costa del Sol. Byens opprinnelse går helt tilbake til fønikerne, før romerne overtok. I løpet av det 17. århundre ble Fuengirola erobret av muslimer. Fuengirola var tidligere en liten fiskelandsby. I dag er det en ganske stor by som fra 1960-årene har vært en populær ferieby. 

Vi var så heldige å få besøke Randi og Steinar både før og etter vår pilegrimsvandring på Via de la Plata våren 2016. Det er godt å ha lokalkjente som guider på en tur rundt i Fuengirola. 


Den veldig fine kirke, Parroquia de Nuestra Senora del Rosario er den viktigste katolske kirken i Fuengirola og ligger i sentrum av byen. Den har noen utrolig vakre glassvinduer. 










Vi vandrer videre og stikker innom Plaza del Yate. 


Det er trivelig å vandre langs den bortimot 8 kilometer lange strandpromenaden i Fuengirola. 




Vi passerer brua som går over munningen av elva Rio de Fuengirola og på andre siden er Castillo Sohail. Borgen ligger på en 38 meters høgde og er mest sannsynlig av romersk opprinnelse. Den ble restaurert i det tiende århundre under maurerne. I 1485 ble Castillo Sohail okkupert av den kristne hæren. Borgen har blitt ødelagt og gjennoppbygd flere ganger. I en kort periode i begynnelsen av 19. århundre var dette hjem for de franske troppene under uavhengighetskrigen. Like før år 2000 renoverte Fuengirola ruinene av Castillo Sohail, det ble en turistattraksjon og det arrangeres nå konserter og andre festivaler der. 


Mens vi var i Fuengirola var det internasjonale dager i byen, Feria Internacional de los pueblos. Dette er en av solkystens aller største folkefester med over en million besøkende. 


Festivalen hadde også et opptog i gatene. Først i toget kjørte en stor bil som reklamerte for festivalen, og ut av høytalerne på den runget Fairytale med Alexander Rybak. Da var stemningen satt, og etter fulgte et opptog av folk fra alle verdens hjørner. Nedenfor er liten smakebit. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar