søndag 8. oktober 2023

Malaga i Spania.

 Ettersom vi, når vi er over lengre tid i Spania, bor ganske nær Malaga er vi blitt godt kjent i byen. Vi er faktisk bedre kjent der enn i byen vår hjemme, Trondheim. Det er alltid hyggelig å ta lokalbussen dit, og vi gjør det med jevne mellomrom. 

Malaga er en stor by, og selv om vi er godt kjent her så dukker det stadig opp nye steder som vi ikke har besøkt før. Nå hadde vi oppdaget et nytt kvartal, Las Lagunillas. Det som tidligere var byens fattigkvartal har nå fått nytt liv og skal visstnok være det nye in-stedet. Men da vi var der, en tidlig ettermiddag, var området veldig så stille. Vi ruslet rundt og studerte all grafittikunsten laget av lokale kunstnere. 





















Et nytt bekjentskap for oss var også det rolige shopping- og boligkvartalet El Perchel. Dette er også arbeiderklassebydelen, og den ligger langs elva Guadalmedina. Her kan du oppleve hvordan Malaga var før turistmen. Det var her den første bosetningen utenfor bymurene på 1500-tallet slo seg ned. Anbefaler deg å stikke innom Mercado el Carmen. 






Vi er kommet inn i den nordlige delen av kvartalet Perchel. 


Fargerike La Casa Invisible er en sjarmerende bakgårdskafe, hvor du også kan oppleve kultur og håndarbeid med mer. 







Vi fortsetter til nye steder  for oss i Malaga, og nå går vi opp Calle Cabello. 


Øverst i Calle Cabello ligger kirken Parroquia San Felipe Neri. 


Så vil jeg vise deg noen bilder fra Centro Histórico, og der er vi jo nesten blitt lommekjente. 


Katedralen i Malaga ligger ved Plaza del Obisop. 



På Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula ligger den katolske kirken Iglesia de los Santos Mártires Ciriaco y Paula fra 1887.







Jardines de Pedro Luis Alonso ligger like ved Universitetet og Rådhuset i Malaga. 





En tur ned til havna er nesten alltid obligatorisk når vi er i byen.  



Den mest kjente gata i Malaga er gågata Calle Marqués de Larios. 


På et hjørne langs Calle Marqués de Larios.


Jeg vil også vise seg julepyntede gater og steder i Malaga. Første bilde er også fra Calle Larios, som er stedet der julehøytiden blir startet i Malaga. Da er det lysshow i gata i flere dager, og stedet er stappfullt av mennesker. 








Før vi forlater sentrum i Malaga vil jeg fortelle at jeg også tidligere har skrevet om byen her

Når vi først er i Malaga vil jeg også vise deg et sted vi tilfeldig fant etter at vi hadde avsluttet en etappe av vandreruta Senda Litoral. Det ligger en veldig fin park ved havet like før vi kommer inn i sentrum av Malaga sørfra. Parque del Oeste ble innviet i 1992 og skulle være et rekreasjonsområde for hvile og turgåing i et av de mest befolkede områdene i Malaga. Siden har den gjennomgått flere renoveringer, den siste i 2005. Parken har et areal på ca 74 000 m2. Du finner både fugler, dyr og fisk her. I tillegg er det rundt 14 000 planter og blomster og nesten 800 trær i parken. En ting av det vi likte veldig godt var alle de ca. 45 statuene og monumentene av ulike slag, noe som ble som et friluftsmuseum. De er laget av tyskeren Stefan von Reiswitz, og de fleste handler om mytologi og fantasi. Merk at parken er stengt på nattetid, og at åpningstidene varierer etter årstidene. Hele området er tilpasset bevegelseshemmede. Det finnes også et sportsområde her, også for fotball- og basketballspillere. 




















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar