fredag 30. oktober 2015

Gamlebyen i Menton.


Vi forlater nå strandpromenaden (som du kan lese om mere her: http://elinsreiseblogg.blogspot.no/…/fra-strandpromenaden-i…) og går inn i gamlebyen. Vi får straks øye på et tre med noe uvanlig blomstring. Det er ikke hver dag å se et tre helt dekt med blomster i blått.


Blåfargen på blomstene er tatt igjen i fliser og søppeldunker. 

Gamlebyen i Menton kan føre sine aner helt tilbake til 1200-tallet. Den ligger på en klippe og har pastellfargede murhus og er svært pittoresk.

Som nevnt i et tidligere innlegg fra Menton er byen kjent som Frankrikes sitronhovedstad. I butikkene finner du utallige produkter som inneholder sitron. 
Menton er, som mange andre av de små franske byene, en opplevelse. Veldig smale gater, trapper og fargerike murhus. Du vet aldri hva som venter deg, du kan komme til hus der ingen gater fører videre, eller det kommer nye smale smug i en eller annen retning. Hyggeligst synes jeg nesten det er når det står et par bord med stoler og du kan slå deg ned for en matbit. Klestørk henger gjerne ut på snorer høyt over deg, og blomster er plantet i spann og krukker av ymse slag. 


Fra strandpromenaden er det kort vei for å bevege seg oppover i høyden gjennom gamlebyen. Trappene snor seg oppover og øverst ser vi Basilique St Michel Archange.


Litt opp i trappa snur vi oss og har utsikt over den østligste badestranden i byen. Og bare litt over en kilometer herfra er grensa til Italia. 


Basilique St Michel Archange fikk grunnsteinen lagt i 1619, men byggearbeidet startet ikke før tyve år senere. Det 53 meter høye klokketårnet er godt synlig fra nesten hele byen. Over 100.000 besøker kirken årlig. Det er vanskelig å få fram hvor fint det egentlig er på bilder, f.eks. de nydelige flislagte trappene og plassen foran kirken, men jeg fant denne flotte videoen på youtube av Basilique St Michel Archange og Menton. Se her så forstår du kanskje hva jeg prøver å fortelle deg! https://www.youtube.com/watch?v=9RQRb6pjFSU
Chapelle de Pénitents Blancs fra 1600-tallet. 

Fra de to kirkene vi passerer oppover mot høyden i gamlebyen fortsetter vi å passere trange smug. Og når vi er oppe ligger kirkegården Le cimetiere du Vieux Chateau. Etter å ha vandret rundt på kirkekgården en stund, og beundret den fantastiske utsikten derfra fulgte vi smale gater igjen nedover gamlebyen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.