søndag 18. oktober 2015

Fra strandpromenaden i Menton.

Jeg har lyst til å ta deg med på en vandring langs strandpromenaden i Menton, fra hotellet vårt, Hotel De Londres, og mot gamlebyen. Vi legger fort merke til hvor mye roligere det er her enn i Nice. 


Før vi går ut på den lille tangen som strandpromenaden fører oss ser vi tilbake på rekken av hus vi har gått forbi. Husene var tidligere herskapshus, hoteller og villaer. I dag er det gjerne leiligheter her. 


Strandpromenaden går altså ut på en liten tange ut i Middelhavet. Her er det anlagt en liten park. 


Fra tangen får du en fin utsikt tilbake mot den litt nyere delen av byen, mot vest. Det er nedover her du finner de fineste strendene med fin, hvit sand.  

Menton i motsol. På bilde under ser du det nye moderne
Musèe Jean Cocteau Collection Severin Wunderman
(den hvite rekken med buer som du ser rett over stranda) som sto ferdig i 2011.
Her finnes verker av Jean Cocteau, men også andre kunstnere som Modigliano og Picasso. I midten ser du mot gamlebyen. Jean Cocteau (1889-1963) var en fransk forfatter, designer, dramatiker, kunstner og filmskaper. Cocteau bodde aldri i Menton, men du kan se mye av han i byen. 


Vi går også forbi Mentons gamle bastion som i dag er Musée Jean Cocteau som ligger i et gammelt fort fra 1700-tallet. Museet åpnet i 1966. Vi tok oss ikke tid til å besøke disse to museene og i ettertid angrer jeg på det. 


Vi nærmer oss gamlebyen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar