torsdag 3. august 2017

Jerez de la Frontera.

Jerez de la Frontera er en av de eldste byene i Europa, i likhet med Cadiz. Byen er verdenskjent som sherryby, sherry betyr jerez på spansk og drikken er oppkalt etter byen. Sigøynerkulturen står sterkt her, og sigøynerne har gjort Jerez til en av de viktigste byene for flamenco. Byen er også kjent for hester, og daglig er det oppvisning i dressur. Hvert år arrangeres hestefestival her, og dette er blitt en av Andalucias største folkefester. Her er stutterier, og Den Spanske Rideskolen ligger også i byen.

Vi ankom Jerez de la Frontera på vår andre dag på pilegrimsruta Via Augusta. Det er sjelden vi tar fridager når vi er ute på vandring, men vi hadde lyst til å ta oss litt god tid i denne byen. Det viste seg å være verd stoppen. Det ble mange skritt rundt omkring i de smale gatene, som vi oppfattet som veldig vanskelig å finne fram i. Det føltes som gatene gikk på kryss og tvers, og at de stoppet opp i hver ende. Om det er slik, eller om vi bare ikke greide å orientere oss godt nok i gatene, vet vi ikke. 

Bare minuttet unna Casa Seven Apartamentos, der vi bodde, ligger Basílica Menor de Nuestra Señora del Carmen Coronada. Kirken har et klosteranneks og er fra andre halvdel av det 17. århundre. 
Plaza del Arenal.


Det er mange flotte åpne plasser i Jerez de la Frontera. Vi går videre til Plaza de la Asunción. Sentralt på plassen er monumentet over Jomfru Maria, Monumento a la Asunción de la Virgen. Ved siden av monumentet ligger det gamle rådhuset i byen. 


Monumento a la Asunción de la Virgen.


På Plaza de la Asunción ligger også Iglesia de San Dionisio som ble bygget i slutten av det 15. århundre. Kirken ble et kulturelt bygg i 1964. 

Jerez Cathedral ble bygget i det 17. århundre, over en tidligere moské. Klokketårnet står ved siden av katedralen. 


De to neste bildene er også fra katedralen. Fra en liten bakgård. To ganger prøvde vi å få besøkt Alameda Vieja, også kjent som Fortún de Torres, men begge gangene var det stengt. Vi ruslet langs muren rundt Alcazar som ble bygget i slutten av det 18. århundre. Du kan få en følelse av den mauriske festningen slik den måtte ha sett ut. Opp gjennom århundre har det vært sted for mange hendelser, mens det i dag arrangeres alle typer musikalske forestillinger her. En kan også bare spasere gjennom stedets hager, men det fikk altså ikke vi oppleve.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.