onsdag 9. august 2017

Dag 5: Fra Las Cabezas de San Juan til Utrera.

Da vi gikk mot Las Cabezas de San Juan i går ettermiddag så vi landsbyen en halv mil før vi var framme. Når vi i dag fortsatte vår vandring på Via Augusta, og kikket oss tilbake, så vi byen over en enda lengre strekning enn i går. Det viser vel hvor flatt landskapet er her. 


Vi gikk hele dagen gjennom landskap som besto av åkrer så langt vi kunne se. Det var bar jord der ingenting var sådd enda, det var åkrer der det så vidt tittet opp små spirer, mens andre steder var det kommet ganske så langt i veksten. Dagens mål er Utrera, og landskapet rundt landsbyen regnes som en av de viktigste områdene for kornproduksjon i Spania, så det er nok noe av dette vi nå går mellom.


En enkel solsikke lyser opp.

Enorme store åkrer.

Vi passerte under et stort veikryss hvor sauer hadde søkt tilflukt. Herfra og i ca. 17 kilometer gikk vi nesten i rett linje i nordøstlig retning. Så kom vi igjen til en del av Canal del Bajo Guadalquivier, samme kanal som vi gikk oss fast ved i går. Så fulgte vi denne i ca. fem kilometer. Da vi tok en pause for å spise lunchen vår på kanalkanten stoppet en syklist. Det viste seg å være en pilegrim som var fra Barcelona. Han hadde, som vi, startet i Cadiz. Men hans vei var mye lengre enn vår. Han skulle helt til Santiago de Compostela og videre til Finisterre. Nøyaktig hvor langt det er vet jeg ikke her og nå, men bortimot 1300 kilometer er det nok. 
Også denne dagen var det varmt, omtrent 27 grader da vi kom til Utrera. I tillegg ble dette vår lengste dag på Via Augusta, 34 kilometer. Derfor var det ekstra godt å se målet da vi nærmet oss. Allikevel hadde det vært den beste dagen så langt. I dag var veien vi gikk på godt merket, så vi slapp og bruke tid på å lete etter gule piler eller krefter på feilgåing. 


Arkeologiske funn viser at det har bodd folk i Utrera siden førromersk tid. 


Vi var sultne da vi kom til Utrera og vi slo oss ned ved et bord like før Arco de la Villa, portalen inn mot Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores. 

Arco de la Villa.


Innenfor Arco de la Villa.

Innenfor Arco de la Villa ligger Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores rett på høyre side. Kirken er fra 1747. 

Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores.


Det neste stedet vi går innom er Iglesia de Santa María de la Mesa. Denne kirken er en del av et middelaldersk tempel som ble renovert i år 1410 og deretter i det 16. århundre. Iglesia de Santa María de la Mesa har et veldig fin inngangsparti fra 1550, Puerta del Perdón (Tilgivelsesdøren) 


Pensión Hidalgo 1 var ikke altfor mye å skryte av, men greit for en overnatting. Vi måtte vente litt på vertinnen før hun kom, hun åpnet, registrerte oss og så var hun borte vekk. Og deretter var vi alene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.