søndag 9. oktober 2016

Dag 10: Fra Aljucen til Alcuescar.

I dag må du igjen huske på å ha med deg mat og drikke i sekken dersom du kommer til å trenge noe ekstra av dette i de neste drøye 2 milene. 

Vi er ganske fort ute i naturen igjen. Trærne er litt tettere på oss nå, det er ikke flate marker så langt du kan se lenger. Gule piler leder oss trygt videre, som her på denne grinda. Det er endel grinder å passere ettersom det, som jeg tidligere har skrevet, nesten virket som hele Spania er gjerdet inn for beiteområder til husdyrene. Det er også mange steingjerder. Dette ble enda en fantastisk naturopplevelse. Det å gå her, jeg skulle nesten til å si midt inne i den iberiske halvøya, er en opplevelse nesten uten sidestykke. Vi går midt i en blomstereng, mest lavendel, men også oleander og gyvel, og ingenting forstyrrer oss. Fantastico, som en pilegrim vi passerte sa, før han slo ut med hendene. 
Det er ingen hus og se, heller nesten ikke folk. På bilde under passerte vi en annen pilegrim, en syklende en, som hadde satt seg ned for en rast. Han enset oss ikke da vi gikk forbi, og slik kan det vel også være noen ganger? Ikke alltid behov for å snakke med andre. 


Vi hadde startet på en høyde på ca 250 m.o.h. og stoppet på nesten 500 m.o.h. Disse metrene var jevnt fordelt oppover denne dagen. Vi hadde tenkt å ta inn på et kloster som var overnatting for pilegrimer. Av en eller annen grunn trodd at det var mulig å få dobbeltrom der, men det viste seg at det var det visstnok ikke. Etter den dårlige opplevelsen med nesten ikke søvn på siste sovesal var vi ikke særlig lysten på fellesrom denne dagen. Vi hadde notert et alternativ til herberget, men det lå i sentrum av Alcuescar som lå øverst oppe i en lang motbakke. Jeg må si det føltes ganske så slitsomt før vi var oppe, og jeg begynte å kjenne meg motløs. Vi måtte spørre om veien til Casa Grande, som husværet het, og en mann ivret etter å vise oss veien. Det er forresten mange hyggelige, hjelpsomme mennesker som hjelper oss underveis.

Bostedet på Casa Grande var en hel leilighet, med to soverom, men vi syntes vi betalte nok ettersom det hverken var frokost der eller tilgang til wifi. Så ville vi finne pilene videre slik at vi hadde dette klart til neste morgen. Men disse var ikke og se, og vi gikk gate opp og gate ned. Traff lokale folk som prøvde å hjelpe oss, men de snakket ikke engelsk og vi forsto ikke dem. Akkurat denne kvelden føltes ting litt tungt. Kanskje årsaken var at vi nå hadde gått halvparten av de dagene vi hadde beregnet på turen, så det begynte muligens å kjennes litt på kroppen. Men vi var helt sikker på at når morgendagen kom ville vi være "fit for fight" igjen.

Bakgården på Casa Granda. Steinar var til og med på sitronslang for å få litt friskhet i vannet vårt!


Alcuescar ble grunnlagt av muslimer i år 830 av muslimer og senere overtatt av kristne. Øverst rådhuset. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.