tirsdag 11. oktober 2016

Dag 11: Fra Alcuescar til Valdesalor.

Jeg sov dårlig natta i Alcuescar. En ny dag kom, og klokka åtte var vi på veien igjen. Vi hadde jo lett etter pilene til caminoen kvelden før, men ikke funnet dem. Derfor fant vi ut at det var best å gå tilbake, ned bakken til der vi hadde forlatt veien dagen før. Det var meldt regn framover, mye regn. Det var visstnok snakk om ekstremregn i store deler av Europa. Så det var bare å legge regntrekket øverst i sekken. 


Det er nesten helt uvirkelig hvordan den ene flotte dagen naturmessig overgår den neste i skjønnhet. 
Rødrosa små blomster på marka så langt du kunne se. 

Før vi kommer inn mot Casas de Don Antonio må vi passere den romerske brua over elva Rio Ayuela. Vi går i utgangen av tettstedet, og kunne for så vidt ha stoppet her for å spise ettersom dette var den eneste bebyggelsen vi gikk fordi i dag. Men vi hadde med mat i sekken som vi spiste underveis. 


Den romerske brua på vei inn i Casas de Don Antonio. 


Det er stork overalt på vår vei, til og med på merkesteiner. 


Etter Casas de Don Antonio gikk vi langs N-630 en liten halvmil. Vi passerer igjen et bekkefar med en romersk bru. Der er det faktisk bygget en rasteplass hvor det er muligheter til å sette seg ned å raste. Dette er nesten helt fraværende helt til Salamanca. Hvordan det er videre på Via de la Plata vet jeg ikke. 


Så har vi Valdesalor i sikte. Dette er bare en tett klynge med hus, ikke stor plassen. Regnet som var varslet uteble og det ble et fint vandrevær.  


Selv om vi har dagens mål i sikte er det enda mye fint å se. Og vi må over enda en bru, denne gangen over elva Rio Salor. Den heter Puente Viejo de la Mocha. Dette er, selv om det kan se slik ut, ikke en romersk bru, men fra sein middelalder. Bare noen få steiner fra romertiden er brukt. Brua er restaurert flere ganger. 


Puente Viejo de la Mocha. 


Puente Viejo de la Mocha. 

Vi hadde møtt en pilegrim i dag som fortalte at også Janet fra New Zealand og Chris fra England var på vei hit. Vi hadde passert Janet, men ikke sett noe til Chris. Han sto faktisk å ventet på oss på herberget Albergue de Peregrinos de Valdesalor, som ligger som første hus på venstre side når du kommer til Valdesalor. Det var bare tre plasser igjen og Chris hadde tatt av to senger til oss med å legge noe av sine ting på sengene slik at de virket opptatt. Vet ikke om det er helt rettferdig, men jeg skal være ærlig å si at vi var veldig glade akkurat der og da. Vi hadde jo heller ingen anelse om at han hadde gjort det. Chris viste også Steinar veien til puben hvor vi ble registrert. 


Herberget har 7 køysenger og de står luftig i rommet. Men stedet har bare en dusj og en wc, på samme rom, og det er for lite når 14 stykker av begge kjønn skal dele på det. Når noen pilegrimer i tillegg opptar badet for å vaske klær i vasken, selv om det står at det ikke er tillatt, blir det gjerne litt irritasjon. Herberget har et bra kjøkken med vaskemaskin, og et stort oppholdsrom. Stedet har ikke wifi. Hører fortsatt at en nordmann skal være i området, men vi ser han ikke. Janet stoppet også her, i tillegg til Peter fra Canada. Sammen med dem hadde vi og Chris en hyggelig middag på puben. To andre som vi hadde møtt tidligere, Anna fra Italia og Andrew fra USA, spiste også sammen med oss. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.