fredag 11. august 2017

Dag 6: Utrera til Alcalá de Guadaíra.

Etter å ha forlatt asfalten gjennom gatene i Utrera kom vi over på en smal lokal vei mellom åkrer og små klynger med hus. Så var vi igjen på grusvei, og som i går var vi midt ute på enorme åkrer. Området rundt Utrera er kjent for dyrking av solsikker og oliven, i tillegg til at dette området regnes som et av de viktigste i Spania når det gjelder kornproduksjon. Også denne dagen gikk veien vår nesten rett framover. Vi kom etterhvert til store olivenplantasjer. 

Hvorfor store mengder skjell har tatt seg oppover slike stolper vites ikke, men slik var det flere steder denne dagen. 


Vi nærmer oss Alcalá de Guadaíra. Dagens etappe var vår korteste på Via Augusta, omtrent 20 km. 


Vi stoppet på vei inn i Alcalá de Guadaíra der et rom på Hotel Oromana ventet oss. Hotellet, som er fra slutten av 1920-årene, ligger i parken Parque Oromana, et veldig fint område.  Fra baksiden av hotellet var det fin utsikt over deler av parken. Etter en god lunch, som vi spiste ute på terrassen, hadde vi lyst til å utforske parken mere. Da vi oppdaget en vei ned til elva Guadaíra, som rant nedenfor, gikk vi dit. 

Nede ved elva kom vi til en mølle, Molino de Benarrosa. Navnet på mølla er etter familien som eide den da byen ble erobret av kristne tropper i det trettende århundre. Det er funnet papirer ang. møllen som er datert tilbake til 1252. I 1999 restaurerte byen den.  


Molino de Benarrosa.Det var veldig folksomt her, og vi forsto fort at dette var et område som folk benyttet. Det foregikk fotografering, av et brudepar, men de fleste hadde fotoseanser med jenter og gutter, omtrent 10 år gamle, som var pyntet til fest. Det viste seg at disse unge hadde feiret "første kommunion", den første nattverden. Dette er en viktig katolsk seremoni og en del av den katolske kirkes lære. 


Midt i mellom all fotografering var det også noen som fisket. Og fisk ble det.Etter å ha brukt god tid nede ved elvekanten ruslet vi videre gjennom parken tilbake til hotellet. 

Kveldens middag ble inntatt i hotellets utmerkede restaurant. 


Forrige etappe                     Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar