mandag 4. mars 2019

Bo og spise i Roma.

Etter å ha gått siste halvdel av pilegrimsruta Via Francigena, som var en strekning på 440 km fra Lucca til Roma, var det godt å bare skulle være turist i "den evige stad" i en uke. Ekstra hyggelig var det at min yngste søster og svoger ville møte oss der. Steinar og jeg besøkte også Roma i 2011, men denne byen blir du vel aldri ferdig med, så vi gledet oss til å se den igjen. 

Det er ikke ofte jeg har et eget innlegg om bosted og spisesteder på våre turer, men denne gangen velger jeg å gjøre det. Årsaken er at vi syntes vi var så heldig med valg av bosted, veldig sentralt og dermed et utmerket utgangspunkt for våre vandringer i Roma. Residenze Argileto er et lite hotell som ligger rett ved Forum Romanum, midt mellom Colosseum og Viktor Emanuel II, bare 8-10 minutters vandring i hver retning. Dette er et overnattingsted som i utgangspunktet ikke er av de billigste, i perioder kan det faktisk være dyrt, men er du heldig kan du komme over en bra pris, slik vi gjorde. Vi bestilte i ganske god tid gjennom Booking.com. Residenze Argileto har en takterrasse med panoramautsikt og der er et gratis boblebad med utsikt til Viktor Emanuel-monumentet. Du må bare avtale tid for det er ofte mange som vil benytte seg av dette etter en lang dags vandring i Roma. I tillegg har hotellet et gratis velværelsesenter for sine gjester, også her med boblebad, i tillegg til dampbad og rekreasjonsavdeling. Muligheter til massage er det også, men det må du betale for. Det er også på takterrassen en frokostbuffé serveres, iallefall når været tillater det, slik som det gjorde da vi var her. Er været dårlig antar vi at frokosten blir servert i restauranten på hotellet, Humus Bistro, et koselig lite vegetarvennlig spisested med vegansk og glutenfri alternativer. 

Residenze Argileto og Humus Bistro. 


Fra takterrassen på Residenze Argileto.





Viktor Emmanuel II-monumentet sett fra takterrassen. 


Fra Humus Bistro.


Utsikten på skrå fra vinduet vårt, mot Forum Romanum. 

Jeg vil også nevne to spisesteder som vi anbefaler dersom du er i nærheten. Det ene er den familiedrevne Da Milvio som ligger i Via Dei Serpenti 7, like ved hotellet vårt. Dette italienske spisestedet leverer billig frokost, hurtigmat som du kan ta med, eller du kan sitte ned på noen av de få plassene i det lille lokalet. Dette er et populært sted for de lokale også, og det lover jo alltid godt. Da Milvio har et stort utvalg av mat, kjempegod pizza og lasagne, men de er også vegetarvennlige og har veganske alternativer. Billig bra vin og øl har de også. Maten betales etter vekt og ved utgangen sitter "far sjøl" og tar imot betaling.



Den andre plassen jeg vil foreslå er Taverna del Seminario som ligger i Via del Seminario 105. Vi rotet litt for å finne stedet, selv om det ligger så enkelt til som i en sidegate ut fra Piazza della Rotonda, plassen der Pantheon ligger. Også dette er et populært sted i Roma. Alltid stappende fullt på kvelden og folk kunne stå lenge i kø for å komme inn, noe vi tolker som at det er hit de vil og ingen andre steder. Anbefaler å bestille bord på forhånd. Maten var god og billig, de ansatte er alltid hyggelige selv om de har mer enn nok å gjøre. Her er det tempo, det er tett med folk, men avslappende allikevel. For oss passet det å spise middag her, noe vi gjorde flere ganger. Taverna del Seminari har også glutenfrie og veganske alternativer og de er vegetarvennlige.


Med det siste bilde vil jeg vise dere en rett som er vanlig i Italia, et fat med skinke og ost, gjerne lokale produkter. Dette kan du få mange steder så jeg vil ikke foreslå noe spesielt sted å spise dette. Denne porsonen er for to, og det er mer enn nok. Som dere ser er det noen som foretrekker lasagne istedet ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar