torsdag 5. september 2013

Roma

Av alle reisene vi har gjort tok det lang tid før vi kom oss til Roma. Og det er jo helt utrolig! Hvorfor ikke? Har egentlig ikke noe svar. Men 21. august 2011 var tiden der, og vi skulle være i Den evige stad i fire dager. Vi var forberedt på at det var det minste vi trengte av tid for å få med oss mest mulig, men denne gangen var det dette vi hadde å ta av. Og effektive som vi er så skulle vi nok få sett mye!
 Ettersom det ikke finnes direkterute mellom Trondheim og Roma måtte vi til Gardemoen. Vi tok derfor en overnatting på Park Inn by Radisson Oslo Airport, et smakfullt hotell som ligger bare noen minutters gåavstand til flyplassen. Det var faktisk så moderne at vi ikke fikk på tvn. Men en veldig hyggelig resepsjonist prøvde så godt han kunne for å hjelpe oss, og kunne fortelle at de hadde hatt samme problemet tidligere. Han fikk det til. 

Vår avreise til Roma var grytidlig på morgenen, før frokosten som startet kl. 5. Men så viste det seg at frokosten ble servert tidligere, og det gjorde at vi fikk en flott start på dagen.

På flyplassen kunne vi se at det allerede var 22 grader i Roma. Det skulle vise seg at det skulle bli ganske så mye varmere under vårt opphold. Pluss, minus 40 grader hver dag, og når en vet at det er mye marmor og betong i Roma så ble det nesten til at det ble for mye av det gode.

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!
Vi hadde på forhånd booket rom på 4-stjernes Hotel Mozart. Hotellet ligger i Romas sentrum, i umiddelbar nærhet av den viktigste handlegata, Via Del Corso og bare 5 minutters spasertur fra Spansketrappen og tunnelbanestasjonen Spagna. Å gå til Trevifontenen tar også bare 10 minutter. 

Akkurat vårt rom var litt lite, og hadde vi vært større enn vi er så hadde det nok vært litt trangt å komme seg ned på toalettet. I tillegg syntes vi aircondition bråkte litt. Men dette var egentlig bare bagateller, tross alt. Deilig frokost, beliggenheten og en takterrasse med utsikt over hustakene i Roma gjorde at vi var veldig fornøyd med valget av bosted. Å avslutte dagen med et glass vin på takterrassen var deilig. Wi-fi var kostnadsfritt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar