fredag 23. mai 2014

Gamlebyen i Nice, La Vielle Ville.

Gamlebyen i Nice, La Vielle Ville, er pittoresk og veldig idyllisk med sine trange smug og fargerike murhus. Selv om det er trangt mangler det ikke på fortauskafèer og små spennende butikker som har stilt ut sine varer på fortauet. Smugene er som en labyrint, men du finner alltid ut igjen! Og kjedelig er det ikke, det er alltid noe å oppleve.   Vi kom over spisestedet Chez Rene Socca som serverer enkle lokale småretter. Som navnet tilsier er dette en socca-plass. Socca er pannekake laget av kikertermel. Personlig synes vi kanskje at de andre smårettene smakte bedre enn socca. Det kan være litt vanskelig å skjønne hvordan vi skulle gå fram, men fant ut at vi bestilte maten i en åpning i veggen, plukket ut det vi ville ha, betalte for hver bit eller hvert fat, og tok dette med til ett av bordene ute. Drikke ble bestilt ved bordet og kom fra restauranten på andre siden av smuget, så vi antar at disse to stedene hørte sammen. Alt er enkelt og billig, i tillegg til velsmakende og vi koste oss virkelig mens vi satt der i myldert med alle andre. Vi gikk faktisk også tilbake dit senere for en liten matbit.Fenocchio Glacier er en familiebedrift fra 1966 som ligger på Place Rossetti og er et eldorade for de som elsker is. De har ikke mindre enn 94 sorter å velge i. Ja, du leste riktig! 94 sorter! Hvordan greie å velge med så mange sorter? 


 For oss ble det smak av timian, rose og vanilje, ingefær og karamell.

2 kommentarer:

  1. Der har jeg også vært.. på en dagstur med en overnatting, starten på en rundreise i Frankrike.. Ble ikke så begeistra for Nice ved første besøk, selv om det var fint å sitte på en strandrestaurant før og etter vandring i gamlebyen og ta et glass hvitvin. Takk for bildetitt.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jaså Anita, ble du ikke det? ;) Da er vi ikke enige der :) Det eneste vi ikke ble så begeistret for på den ferien var besøket i Cannes. Men det kommer jeg tilbake til.

      Slett