tirsdag 13. mai 2014

Turen går til Nice!

Norwegian flyr direkte til Nice fra Trondheim og er du heldig kan du få billige billetter dit. Vi reiste i august 2012.

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

Det var veldig enkelt å komme seg fra flyplassen til sentrum av Nice. Det går buss ofte og turen tar ikke mere enn 15 minutter. Vi tok buss 98 som stoppet like ved det hotellet vi skulle bo på. Dersom du tar lokalbussen kan den stoppe på flere steder og kan ta litt lengre tid. 

Vi hadde på forhånd valgt å bo på hotell Mercure Nice Grimaldi noe som vi var veldig fornøyd med. Det var kort vei til det meste i sentrum, 300 meter fra den kjente strandpromenaden Promenade des Anglai og 10 minutters gange til gammelbyen. For oss som er glad i å gå så var dette ikke noe problem. Men det beste av alt var hotellets flotte takterrasse med utsikt over byen. Alltid ledige solsenger og stoler, og det var ingen problemer å ta med seg medbragt drikke opp dit. Fantastisk godt etter en dag med mye gåing, eller en liten pause i løpet av dagen. Da får det heller være at vi kanskje ikke var helt heldig med rommet, det virket noe slitt og hadde teppe på gulvet. Vi vet de har bedre rom der. Men det fikk gå! Vi var jo kun der inne for å sove, og rommet så reint ut.En får virkelig forståelse for at flyplassen i Nice er den nest travleste flyplassen i Frankrike når du sitter oppe på hotellets terrasse. Det er fasinerende å se hvor ofte fly lander og letter bare noen få kilometer lengre borte. 

Vi kom til Nice på kvelden og det regnet. Men dagen etter var det strålene sol, noe som kom til å vare helt til den morgenen vi reiste hjem igjen. 

Etter en frokost som både hadde godt utvalg og som smakte godt var det tid til å utforske byen. Vi bestemte oss for at vi først ville gå Promenade des Anglais til venstre når vi kom ned dit fra vårt hotell. 

På bilde under har vi kommet innerst i bukta i enden av Promenade des Anglais.


 Der bukta langs Promenade des Anglais slutter er det flott utsikt over byen. Helt ute på spissen til venstre på bilde under ligger flyplassen.Her oppe på Rauba Capeu finnes et minnesmerke over 150-årsjubileet for kirkereglene for Sainte-Rèparate i 1829 og om freden i 1871.


 Over veien for minnesmerket for kirkereglene finnes også et minnesmerke over falne under 
1. og 2. verdenskrig.


Vi forlater bukta går nesten rett nordover og ser strakt havna i Nice, Port Lympia. Den stammer helt tilbake fra 1672, men fikk dagens størrelse ca 90 år senere. Her er det mest luksusbåter og yachte og lite fiskebåter. Herfra kan en også komme seg sjøveien til Corsica eller Monaco.Høsten 2021 skrev jeg inn dette: 

Nice ble i 2021 oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar