mandag 1. juni 2015

Dag 18: Fra Mansilla de las Mulas til La Virgen del Camino.

Vi gjør oss klar til å forlate Mansilla de las Mulas, og Albergue El jardin. 

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

 Den 18. dagen på caminoen skulle vise seg å bli den minst interessante dagen på caminoen. Den første halve mila, og vel så det, gikk lang veien N-601. Det var lite bebyggelse, noen småplasser bare, men det var ingen steder å se som var åpne for å kjøpe seg en kopp kaffe.

I Puente Villarente passerte vi denne brua på N-601 som går både over elva Rio Porma og over enga.
Så var det den lange forstaden til León vi måtte gjennom, før vi ankom byen etter fire timer på caminoen. Når du kommer til byen er det slutt på de gule pilene som viser vei. Da må du se etter kamsjell i gatene.Vi gikk forbi et vindu der vi så Pikene på broen!


Vi oppdaget ganske fort at dersom vi skulle ha overnattet i en større by på caminoen måtte det ha blitt León. Det blir ikke nå, men vi kunne godt ha tenkt oss å besøke denne vakre byen ved en senere anledning.

 Navnet León kommer av at en romersk legion hadde sin leir her fra 1. århundre f. Kr. Byen ble grunnlagt av romerne i år 60 f. Kr. og ruiner av murene fra 200-tallet kan enda sees. På 900-tallet ble byen hovedstad i kongeriket León, og på 1100 og 1200-tallet hadde den sin storhetstid.

Mat må en ha!


 Casa de los Botines til høyre på bilde er bygd 1892-1893. Bygget er designet av Antoni Gaud og er nå hovedkontoret for en sparebank.  


Utenfor katedralen i León finnes det to flotte skulpturer. Den praktfulle gotiske Santa María de León-katedralen er fra 1200-tallet. Den ble bygget på tuftene av et tidligere romerske bad fra 2. århundre. 800 år senere fikk kongen Ordoño II omgjort det til et palass. Graven til Kong Ordoño II av León, som døde i 924, er funnet i katedralen. Ved slutten av 16. århundre var katedralen nesten ferdig. De bortimot 1800 kvadratmeter med fantastiske glassmalerier er en av de viktigste turistattraksjonene i katedralen. De fleste er originale, noe som er en skjeldenhet, og er datert fra 1300- til 1500-tallet. 


 Kanskje kunne vi ha ombestemt oss alikevel, og blitt en natt i León ettersom det var så fint her. Vi kunne jo ha avbestilt den første natta vi hadde bestilt i Astorga. Men vi hadde en avtale der som vi gledet oss veldig til. Så det var bare å ta beina fatt igjen. Den første biten ut av byen var fin å gå, men etterhvert ble det igjen den kjedelige forstaden, på andre siden av byen, vi måtte passere. Den var nesten enda verre enn inn til León, syntes vi.

Vi passerer hotellet Parador de León som ligger i det tidligere San Marcos-klosteret fra 1500-tallet. Hotellet ligger på Plaza de San Marcos. Der finner vi også en flott statue av en hvilende pilegrim.

Hotellet Parador de León.

To pilegrimer som hilser på hverandre.


En liten stopp i Trobaja del Camino, og da vi kom til La Virgen del Camino stoppet vi for dagen. Det var vanskelig å finne herberget, men vi møtte et par som viste oss veien til Albergue Don Antonio y Dona Cinea. Herberget var fint, det hadde til og med et lite bibliotek. Flere vasker og dusjer, avskilt for damer og herrer. Vi sikret oss en seng innerst i en av sovesalene. Vi tok en tur rundt i det lille stedet. Det ville være en overdrivelse og si at vi syntes stedet var særlig vakkert, vi syntes faktisk at det virket slitt. Vi var sultne, men ingen steder serverte mat så tidlig på dagen. Omsider fant vi et sted hvor vi slo oss ned. Men der var ikke kokken, som vi forsto var sønn av driveren, dukket opp. Etter noe telefonering så ordnet det seg. Og maten var kjempegod.

Vi hadde hørt om kirken Basílica de la Virgen del Camino og ønsket å stikke innom den. En må tilbake til 1505 for å finne begynnelsen av denne kirken, men den nåværende ble åpnet så seint som i 1961. I alle årene mellom dette har det vært flere kapeller her som har vokst seg større og større.


 Over inngangen henger disse flotte statuene i bronsje. I midten, litt høyere opp, henger Jomfru Maria. Og på begge hennes sider de 12 apostlene. Hver statue er 6 meter høy.Jomfru Maria i sorg med Jesus i sine armer. Kirken selv sier at det er ikke arbeid av høy kvalitet, men arbeidet er utført av stor hengivenhet. Den er nesten 1 meter høy og er datert til 16. århundre.


Glassmaleriet over inngangen.


Tilbake til herberget var det bare å ta det med ro. Ankelen gjorde vondt og den hadde hovnet opp. Bortimot 29 kilometer i dag, og ettersom det meste gikk på asfalt og fliser så har ikke det gjort det bedre akkurat.


Forrige etappe                               Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar