søndag 27. mars 2016

Bydelen Alfama.

Bydelen Alfama er den eldste bydelen i Lisboa. Det er også den fattigste og tettest bebodde delen av byen. Dette fordi de fattige bor her i statskontrollerte leiligheter. Men ved å rusle rundt i alle de små gater og trapper, der mange av husene er flislagte, ser du at det også er veldig trivelig her. Årsaken til at området er det eldste kan være fordi det var et av de få plassene som berget under flodbølgen etter jordskjelvet i 1755.


Katedralen i Lisboa, Santa Maria Maior de Lisboa, er fra det 12. århundre, men er blitt omgjort flere ganger. 
Det er mange små cafeer og butikker å finne i bydelen Alfama. Utsikten er det ingenting å klage på. 


Castelo de Sao Jorge er en maurisk borg på en bakketopp og kan sees fra nesten overalt i byen. Den eldste delen av borgen er fra det sjette århundre da den ble befestet av romerne, vestgoterne og til slutt maurerne. Den fungerte som maurisk kongelig residens inntil Portugals første konge, Alfonso Henriques, gjenerobret den i 1147 med hjelp av nordeuropeiske korsfarere på vei til Det hellige land. Borgen er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Lisboa. Mye av slottet har blitt ødelagt i løpet av årene, og spesielt i det store jordskjelvet i 1755, men fortsatt er det 18 tårn igjen. Her kan besøkende gå langs vollene. I hagen er det påfugler, gjess og ender som går fritt rundt.

En enkel urinal ved inngangen til borgen. Det er bare å stille seg bak denne stålplaten. 

Glorioso Martir São Jorge, beskytter og forsvarer av Portugal. Alfama er også et Fadodistrikt. Fado er en portugisisk musikkstil, gjerne fremført av en solosanger akkompagnert av en gitarist eller andre musikere. Tekstene er ofte sentimentale og handler ofte om ulykkelig kjærlighet, sosial urett, lengsel etter bedre tider og lignende. Merk at det kan være gratis å komme inn på steder med Fadomusikk, men at det ikke er like enkelt å komme ut uten å legge igjen endel euro!


Slike, og lignende kjøretøy, der føreren guidet deg rundt kunne du benytte deg av overalt.Kirken Igreja de São Vicente de Fora er opprinnelig et kloster bygget i 1147. Denne kirken er fra slutten av det sekstende århundre.


Denne fredelige pletten ligger også i Igreja de São Vicente de Fora.Vi dumpet tilfeldigvis ned på den lille Cafe Do Electrico og oppdaget at den har vært med i filmen Imagine. 


Også ved Cafe Do Electrico går trikken rett forbi døra.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar