onsdag 26. april 2017

Fra San Agustin til Maspalomas.

I midten av desember reiste vi til Gran Canaria og bestemte oss for at den første uka skulle vi benytte til fotturer. Det ble fire fine, varierende turer.

De fleste som har vært helt sør på Gran Canaria har nok vandret langs den fantastiske fine stranda mellom Playa del Inglès og Maspalomas, med sanddynene Las Dunas de Maspalomas rett bak. Stedet er et vernet naturreservat med et mangfold av økosystemer. I tillegg til at stranden er omlag 3 km lang strekker sanddynene seg nesten 2 km innover. Det verserer flere teorier om hvordan denne ørkenen har oppstått. Noen tror at sanden kommer fra Afrika, men flere mener at årsaken er det store jordskjelvet som fant sted i Lisboa i Portugal i det 17. århundre.

Maspalomas-stranda er delt inn i fire soner, en for familier, to er for nudister og så er det en som gjerne oppsøkes av homofile.

Med utgangspunkt fra San Agustin ble vår tur til Maspalomas, tur/retur, på omtrent 19 km. Vi gikk strandpromenaden til den sydligste spissen av Playa del Inglès, ved Hotel Rui Palace, der vi valgte å gå tvers over ørkenen (se kartet nederst i innlegget).

På vei mot Playa del Inglès, med Maspalomas-stranda ytterst til venstre. 


Langs strandpromenaden. 


Vi forlater Playa del Inglès og fortsetter ut i ørkenen. 


Det er flere stier å velge her, og de er merket på trestolper. Men stol ikke helt på disse, for noen mangler. Men uansett så er ikke avstandene større enn at en alltids finner veien videre. 

Maspalomas rett foran, og fyret sees til venstre. 


Det er snart jul må vite, og julenissen, i sand selvfølgelig, har også forvirret seg til Maspalomas.

Faro de Maspalomas. 


Tilbaketuren tok vi langs stranden, med avstikkere opp i sanddynene. Det var nesten for varmt å gå barføtt i sanden. I tillegg er det veldig tungt å gå i sanden, særlig oppover. God trim iallefall.  
Tilbake i Playa del Inglès ser i oss tilbake på litt av den fantastiske stranden som forandrer seg hele tiden på grunn av havet. Det er flere kiosker langs hele stranden. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar