onsdag 24. februar 2021

Vandring gjennom Jøldalen til Svartådalen, og topptur til Svarthetta.

I 2017 ble det endelig tur i Trollheimen, fra parkeringa før Jøldalshytta til Svartådalen. Veien, som er bomvei, går fra Grindal i Rennebu til parkering på Kleva, fire km før hytta. Med oss på turen innover dalen hadde vi kjentfolk i området. Juniors svigerfamilie har nemlig en fantastisk fin seter der Svartådalen starter. Denne var også målet vårt denne dagen. Det regnet så det var bare å ta på seg regntøy. 

Jøldalshytta. Det er veldig kjekt å ha privat guide gjennom Jøldalen.

Etter litt over 10 km, der Svartådalen starter, slutter seterveien. Vi er ferdig med dagens vandring. Over brua, på høyre hånd, ligger Søstuggusetra. Den har tilhørt gården Sørstuggu på Grindal i Rennebu, i generasjoner.


Utsikt mot Svartådalen. 


Vi hadde brukt føttene for å komme til setra, en brukte traktor, mens ungfolket kom ridende. 
Fiske måtte selvfølgelig prøves i Svartåa. Trollhetta i bakgrunnen.Vi hadde noen trivelige dager på Søstuggusetra. Mest avslapning, men en tur opp på Svarthetta, eller Svarthøtta som den også kalles, måtte vi få med oss. Fra setra hadde vi fin utsikt mot toppen. 


Vi gikk fra Søstuggusetra, og det var bratt til tider. Selv om det var midt i juli lå det snøfonner underveis. Det ble mer og mer steinete jo nærmere toppen vi kom.  

Utsikt mot Jøldalen.


Utsikt mot Trollhetta. Og langt der nede, litt til høyre midt på bilde, skimter vi Søstuggusetra.
Det gikk egentlig veldig greit å komme seg opp til toppen som ligger på 1548 m.o.h. Svarthetta er et grensepunkt mellom kommunene Rennebu, Rindal, Surnadal og Oppdal, og er det høyeste fjellet i Rennebu. 


Det er en fantastisk fin utsikt herfra. På ut.no sine nettside kan vi lese at vi ser mot Nerskogen, Rennebufjella, Snota, Blåhø, Storlifjellet, Neadalssnota og selvfølgelig Trollhetta. 


Vi la nedturen litt til høyre for der vi gikk oppover. Det kan du se på kartet under. 


Det gikk greit ned fra fjellet også. Til venstre midt på bilde under ser vi igjen setervollen på Søstuggusetra.


Fine dager på Søstuggusetra var over. Det regnet godt da vi gikk innover så fotografering var ikke enkelt. Derfor måtte det bli noen bilder på turen tilbake til bilen også. Veien vår videre skulle gå til Grimsdalen i Innlandet fylke hvor en ny vandring ventet. 

Vår vandrerute. Det grønne merket er parkeringa på Kleva ved Jøldalshytta, mens det røde er Søstuggusetra.


Kjøreruta vår hjemmefra til parkeringa før Jøldalshytta. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar