onsdag 20. august 2014

Cannes Frankrike

Cannes er mest kjent fordi det hvert år, siden 1946, har blitt arrangert filmfestivaler der. Da vi alikevel var på ferie i Nice så var det naturlig at vi valgte å ta turen dit. På hotellet vi bodde på i Nice anbefalte de oss å ta toget de vel 30 km inn til Cannes. Det er alltid mye trafikk på veien dit, særlig tidlig på dagen da vi ønsket å dra. En kan dermed risikere å bli stående i kø.

Når sant skal sies kunne vi gjerne ha brukt den dagen til andre ting. Det var veldig varmt og vi lengtet fra første stund tilbake til Nice. Da vi først kom til Cannes så ble vi ikke fristet til å se så mye. Men hadde formen og utforskertrangen den dagen vært litt større så hadde vi nok oppsøkt gamlebyen. Vi valgte derimot stort sett bare å være ved promenaden, Boulevard de la Croisette.

Fra togstasjonen tok vi oss ned til Plage de la Croisette, stranda som det moderene Cannes på mange måter er bygget rundt. Stranda er inndelt i flere private deler som hotellene tilbyr sine gjester. Men det er mulig å leie stoler mot å betale litt. Midt på bilde, på høyre side, ser du Palais des Festivals, bygningen hvor filmfestivalen holder til.

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

 Det flotte hotellet Majestic Barrière som ligger rett ovenfor Boulevard de la Croisette.


Etter det vi forsto så er dette 2CVer som var til utleie. Under ser du trappa på Palais des Festivals hvor filmfestivalene holder til i mai hvert år. Ellers i året er det kongresser, konserter og show her. Bygningen ligger også på Croisetten.Rundt forsiden og langs Palais des Festivals er utallige håndtrykk fra kjente skuespillere støpt ned blant flisene. Dette er bare noen få av dem.

Angelina Jolie
Julie Andrews

Jodie Foster

Sylvester Stone har store hender!

Jack Nicholson

Sophia Loren

Meryl Streep

Mel Gibson

Før vi tok toget tilbake til Nice spiste vi på denne idylliske plassen et stykke ovenfor stranden. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar