mandag 18. august 2014

Promenade des Anglais i Nice, Frankrike.Nice har en fantastisk fin strandpromenade, Promenade des Anglais, som strekker seg fra flyplassen, rundt hele bukta og til Rauba Capeu. Etter et besøk i Parc Phoenix, som ligger langs promenaden, bestemte vi oss til å gå de 4,5 km derfra og til der vi bodde.
Her er noen stemningsbilder fra en kveldstur langs Promenade des Anglais. Hotel Negresco ligger også langs Promenade des Anglais og er bygget
først på 1900-tallet. Bor du på dette hotellet, som du kanskje vil mene er i dyreste laget, får du se en av de flotteste private kunstsamlingene i hele verden. Samlingen er en underlig blanding av alt mulig og gjenspeiler smaken til eieren av hotellet, Jeanne Augier. Her vil hun bevare det franske i et område som hun mener er dominert av masseturisme. Jeanne Augier har ingen egne barn og ønsker å testamentere hotellet til en organisasjon. Hun vil sikre seg at hotellet ikke blir solgt, og mener ingen har penger nok til å kjøpe det. Heller ikke Bill Gates som likte hotellet så godt at han fylte ut en skjekk og tilbød Augier å fylle ut beløpet selv, uten å lykkes! 


Folk sitter på rekke og rad for å nyte kvelden.


 Tidlig neste morgen, i sekstiden var det tid for oss å reise hjem. 
Det duskregnet og stolene var nå tomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar