tirsdag 27. januar 2015

Musée Océanographique i Monaco.

Da vi besøkte Nice i Frankrike i august 2012 (se under egen etikett om oppholdet der) var det naturlig for oss å bruke en dag i Monaco. Vi valgte å ta buss, og den tok vi fra Place Masséna. Turen kostet bare 1 euro og på under timen var vi i Monaco. Bussen fulgte veien langt Middelhavet, det var en flott tur og vi så flere flotte steder der vi kunne ha tenkt oss å feriere. Om prisnivået ville ha tillatt det aner vi ikke!

 Monaco, som er verdens nest minste land etter Vatikanet, har en størrelse på knappe to kvadratkilometer og har nå over 30.000 innbyggere. Det er dermed den tettest befolkede staten i verden.
Vi var litt usikrer på hvor vi skulle gå av bussen, men valgte nærheten av havna Port Hercule. Der gikk også veien opp til høgden hvor Fyrstepalasset ligger, og vi bestemte oss for å starte der. Vi ville bruke føttene opp til denne høyden som heter Monaco-Ville, og som er en av fire distrikter i Monaco. Det er her gammelbyen er, og det er bare lokale biler som har lov å kjøre her.

Mens vi gikk oppover fikk vi fort god utsikt mot havna, Port Hercule.Over havna, midt på bilde ser vi distriktet Monte Carlo.

Port Hercule


Bortsett fra Fyrstepalasset så ante vi ikke hva som ventet oss oppe på Monaco-Ville. Vi bare nøt varmen og den fine utsikten mens vi gikk oppover. Etterhvert kom vi til en park der det også var mange statuer.
Denne flotte statuen var i ferd med å finne sin plass ytterst på neset, med skue utover Middelhavet!

Denne parken ledet direkte inn til Musée Océanographique (Akvarium og marinmuseum).
 Museet ble innviet i 1910 av Prins Albert I. Musée Océanographique er ett av de mest besøkte museer på rivieraen. Museet ligger flott til ved den bratte fjellveggen på ”klippen” i Monaco.

Da vi besøkte Musée Océanographique hadde det en utstilling av Marc Quinn (f. 1964), og utenfor bygningen sto det en flott statue av en baby. Jeg må også si her at vi ti år senere så den fantastisk skulpturen All Of Nature Flows Through Us av Marc Quinn da vi besøkte Kistefos Museum

 Det viste seg at Musée Océanographique virkelig var et museum verd å besøke.
Under er bilder fra Marc Quinns utstilling. Matter into light: The Discovery of Fire.Waiting for Godot

The blooming afterlife

Portrett av Marc Cazotte 1757-1801


Når vi komme inn i bygningen ser vi strakt dette imponerende rommet.  


Utstilling over et forskningsrom.

Her får en et inntrykk over hvor stor hvalen var i forhold til båten som skulle fange den!


Hval og båt sett nedenfra
Underetasjen inneholder imponerende akvarier. Fire tusen arter av fisk og over 200 familier av virvelløse dyr kan du se der. Akvariet har også en presentasjon av Middelhavet og tropiske marine økosystemer.
Rascasse volante holder til i korallrevene i varme hav. Den holder helst til på 25 - 35 meters dybde. Men kan gå helt ned til 220 meter.

Guineafowl Puffer

Her finner du flere innlegg fra Monaco:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar