mandag 16. mai 2016

Eduardo VII-parken og Igreja de Sao Domingos i Lisboa.

I gata Avenida da Liberdade finner du elegante designbutikker. Den ender i en rundkjøring som er en av de viktigste veikryssene i Lisboa. Midt i denne står et minnesmerke om gjenoppbyggingen av byen etter jordskjelvet i 1755, en statue av Marques de Pombal som holder en løve. Selve statuen er 9 meter høy, mens sokkelen er hele 34 meter. 


På motsatt side i rundkjøringa, fra Avenida da Liberdade ligger Parque Eduardo VII. Dette store parkområdet er oppkalt etter kong Edvard VII av England som åpnet den i 1903, for å styrke forholdet mellom England og Portugal. Parken ligger i motbakke og fra øversiden av den er det en fantastisk utsikt. Området dekker et areale på 26 dekar. 


Parken sett nedenfra, og på neste bilde den andre veien med utsikt over Lisboa. 


Øverst i parken står fire store søyler. Dette er to av dem.
Det er også et moderne monument der, 25. April monumentet, som hedrer 1974 revousjonen. Den består bl.a. av en fontene i form av en stor stein og en falleferdig vegg. 

Jeg vil ikke si at jeg syntes Monumento ao 25 de Abril er vakkert. 

På vei ned til sentrum igjen passerte vi Igreja de Sao Domingos. En fantstisk kirke med marmor i sin innredning. Kirken ble bygget i det 13. århundre. Etter flere utbygginger ble mye ødelagt av jordskjelv i 1531 og det ble en ny ombygging i 1536.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar