fredag 5. juli 2019

Cordoba i Spania.


Det var veldig hyggelig å få besøk av mine to søstre og svoger under vårt opphold i Spania vinteren 2018/2019. Vi holder til i den nordlige delen på Costa del Sol, med kort vei til Malaga. Fra Malaga er det veldig enkelt å komme seg rundt, både med buss og tog. Under besøket var vi "reiseledere" og hadde planlagt flere utflukter. En av dem gikk til Cordoba. 

Toget fra Malaga til Cordoba går fra togstasjonen Málaga María Zambrano. 


Vi har vært i Cordoba før, og jeg har skrevet om det her inne. Derfor skal jeg ikke si så mye mer her om denne flotte byen som har flere steder som står på UNESCOs verdensarvliste. Men vil du allikevel vite kan du jo se hva jeg skrev tidligere. Der er det også mange bilder fra byen. I dette innlegget er det ikke så mange av dem heller. 

Cordoba er full av smale gater, smug og bakgårder. Særlig jødekvartalet er veldig sjarmerende. 


Tilfeldig fant vi La Casa Andalusi på vår vandring rundt i jødekvartalet i Cordoba. Dette er et museum som ble åpnet i 1997 og viser et typisk andalusisk hus fra det 12. århundre. Huset ligger rett ved synagogen. Vi kommer først inn i en patio med en liten fontene med gule blomster. Huset har middelalderske islamsk interiør, og det høres dempet musikk i bakgrunnen over hele huset.I enden av et lite avlangt rom er det også en liten fontene, fylt med blomster. Vakkert var det! Huset inneholder også Museo del Papel, en utstilling som viser hvordan en av de eldste formene for trykking i verden gikk for seg.La Mezquita var tidligere moske, men da de kristne gjenerobret byen i år 1236 ble det bestemt at den spesielle mosken skulle få stå. De ville heller bygge et enkelt kapell inne i selve moskeen. Senere ble det bygget en katedral, midt inne i moskeen.

Klokketårnet på katedralen var den tidligere minareten fra tiden da kirken var moske.


Hagen utenfor katedralen er beplantet med appelsintrær og sypress. Det er fritt å vandre rundt i hagen selv om en ikke ønsker å besøke La Mezquita.Inne i den digre katedralen er det enorme søyler og bueganger i to dominerende farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar