mandag 14. september 2020

Marbella.

Vi har vært i Marbella en gang tidligere, da med bil. Nå tok vi buss direkte fra Benalmadena Costa der vi bor når vi er i Spania, noe som tok bare tre kvarter. Buss-stasjonen ligger nord for gamlebyen i Marbella og det er et par kilometer ned til strandpromenaden. Det ble to turer dit på etterjulsvinteren. Den første gangen i januar for å møte en betjent som har leilighet i Estepona, den andre i februar da vi fikk besøk av min søster og svoger. 

I tidligere tider bosatte spanjolene seg i høyden, det viser alle landsbyene gjerne med en borg på fjelltoppene. Når de hadde utsikt i alle retninger var det lettere å få øye på fienden. Også i fjellene bak Marbella er det funnet bevis på bosetning siden tidlig steinalder, i tillegg til at det er funn av fønikere, romere og maurere. I 2019 hadde Marbella litt over 143 000 innbyggere og er etterhvert kjent som feriested for kjendiser og rike. 

Jeg har skrevet litt om Marbella etter vårt første besøk der. Det og flere bilder enn her kan du se her. Men en oppdager jo alltid noe nytt, slik som Esculturas de Dalí hvor vi hadde avtalt å møte vårt bekjentskap. Parken grenser ned mot strandpromenaden og er virkelig verd et besøk. Her er flere skulpturer som hyller Salvador Dali. 

Skulpturen under er den greske mytologiske helten Perseus som halshugger Medusa. 


"Gala Gradiva", Dalis kallenavn for kona. 


"Mercurio", Romerske guden Merkur. 


"Trajano a Caballo" Romerske keiseren Trajan på hest.


"Gala Asomada a la Ventana", Dalis kone som ser ut av et vindu. 


"Caballo con Jinete Tropezando", Hest og rytter som snubler. 


"Elefante Cosmico", Kosmisk elefant. 


"Mujer Desnuda subiendo la Escalera", Naken kvinne som går opp trappa. 


"Don Quijote Sentado", Sittende Don Quijote.


"Hombre Sobre Delfin", Mann på delfin. 


I nordenden går Esculturas de Dalí over i en annen park, Parque de la Alameda, hvor de første plantene ble plantet på midten av 1700-tallet. Parken er viktig for innbyggerne og er fantastisk fin med flislagte benker, fontener, blomster og tropiske planter. Da vi stakk innom i februar var det stor aktivitet der, mye folk, bl.a. utstilling av malerier og to karer rørte godt i en stor paellagryte. Denne skulle mette mange. 



Vi rusler en tur gjennom gamlebyen av Marbella. 


På Plaza Santo Cristo finner vi igjen den lilla, gule og grønne scooteren som også sto her for nesten tre år siden. 



Plaza de la Iglesia ligger sentralt i gamlebyen. Her finner vi den brede trappen opp til restene etter det gamle slottet, en fontene og kirken Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación. 



 Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación er fra begynnelsen av 1500-tallet, med altertavle fra 1594.



Fra Plaza de la Iglesia vandrer vi videre rundt i gamlebyen. Vi legger merke til all dekoren, både på søppeldunker og vegger.  







I Calle Peral fant vi en tapasplass som hadde veldig gode småretter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar