fredag 20. september 2013

Piazza Navona


Piazza Navona ble bygget av keiseren Domitian i år 86 e.Kr. Det ligger i det historiske sentrum av Roma og her er det alltid liv og røre, og mange spisesteder. Det er svært vakkert her, og stedet blir betegnet som Romas dagligstue. Plassen ble bygget på den tidligere Domitians Stadion og ble brukt til sportslige arrangementer og festivaler. På 1500-tallet ble plassen bygd om for å få til Navona square, men det finnes fortsatt rester av Domitians stadion. Vil her nevne at Romas historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. 

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

Piazza Navona sett fra begge sideneBebyggelsen rundt Piazza Navona er dominert av byggestilen barokk og er bygd sammen slik at de omringer plassen. De er omtrent i samme høyde og gatene inn til området er bare små smug. Slik blir området tett og det blir naturlig til folk å stopper opp. 

Midt på Piazza Navona står en egyptisk obelisk.Obelisken står i den største fontenen på plassen, Fontana dei Quattro Fiumi som betyr de fire elvers fontene. Det var pave Innocent X som ba Gianlorenzo Bernini om å bygge den og det ble påbegynt i 1647. Fire år senere var fontenen ferdig. De fire figurene representerer fire elver fra forskjellige kontinenter på den tiden, Nilen, Donau, Ganges og Rio della Plata.

I hver enda av Piazza Navona står det også to fontener, den ene er Fontana del Moro som betyr Maurerfontenen. Begge ble bygget av Giacomo della Porta.

Fontana del Moro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar