onsdag 11. september 2013

Piazza del Popolo

Fra Piazza di Spagna gikk vi fra øverst på Spansketrappa og til venstre. Vårt neste mål er Piazza del Popolo, Folkets plass. Når vi kommer til Monte Pincio, som er en av Romas høyder ser vi utover Piazza del Popolo. Monte Pincio er ikke regnet som en av de klassiske Romas syv høyder ettersom den lå utenfor det antikke Romas bygrense. Oppe på denne høyden finner en også en folkepark. Ikke mye hadde forandret seg på Piazza del Popolo da vi besøkte stedet igjen våren 2018. Vil her nevne at Romas historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. 

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

Terrenget fra Monte Pincio og ned til Piazza del Popolo går i terrasser. 

Sett fra plassen og opp til Monte Pincio.

Piazza del Popolo er en av Romas mest monumentale plasser og var i 300 år den seremonielle inngangen til Roma fra nord. Her var det de historiske begivenheter fant sted, og dette var også det offentlig retterstedet i mange århundrer. Den første opprustningen etter middelalderen ble satt igang i slutten av 1500-tallet. Plassen fikk sin nåværende form av Giuseppe Valadier på begynnelsen av 1800-tallet. 

Piazza del Popolo sett mot nord.

Midt på Piazza del Popolo finner du den egyptiske obelisken. Den er 24 meter høy og er fra ca. 1200 f. Kr. Til Roma kom den i år 10 f. Kr. da keiser Augustus fraktet den hit fra Heliopolis.


 Tvillingkirkene Santa Maria de Montesanto (til venstre) og Santa Maria dei Miracoli ble tegnet av arkitekten Carlo Rainaldi (1611-1691). De ble påbegynt 1662 og sto ferdig i 1681.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar