mandag 26. september 2016

Dag 4: Fra Almaden de la Plata til Monesterio.

Vi spiste frokost på en liten bar før vi gikk videre i dag. Det var sur vind fra morgenen av. Kjølig var det faktisk de fleste morgenene før sola kom opp.

Nå var vi virkelig kommet inn i et område der vi fikk oppleve landbruket i Spania på sitt beste. Vi fant ut etterhvert at hele denne delen av landet er gjerdet inn, og det er enorme områder husdyrene har å bevege seg på.
De svarte grisene vi passerte havnet nok på en av de mange skinkefabrikkene vi så. Det ble mange  måltider med ibericoskinke og lokal ost. Fantastisk godt!


Etter halvannen mil kom vi til El Real de la Jara. Dersom du trenger å kjøpe med deg mat videre må du huske å gjøre det her. Vi derimot bestemte oss for å ta en pause her for å spise lunch. Det ble en veldig god suppe med bl.a. kylling, kjøtt, egg og brød i. 


Plaza de Andalucia i El Real de la Jara.Nasjonalparken Parque Natural Sierra Norte de Sevilla som vi gikk inn i i går fortsatte i nærmere 18 km i dag også. Da parken var slutt var vi også på vei ut av provinsen Andalucia og inn i en ny, Extremadura. 

Ikke lenge etter El Real de la Jara passerte vi Castillo de las Tres Torres.Etter nesten tre mil var det slutt på ødemarken for denne dagen. Vi kom til en stor rundkjøring og da vi fikk øye på en plass der vi kunne kjøpe oss en kopp kaffe tok vi en ny pause. Vi hadde enda en mils vei igjen av dagens vandring. Videre gikk vi mellom veiene N-630 og E-803, som igjen gikk parallelt med A-66, men veien vi gikk på var grei å gå. Det skulle bli tilsammen over 9,5 timer denne dagen før vi stoppet i Monesterio. Da hadde det gått jevnt oppover helt fra El Real de la Jara.

Vi nærmer oss Monesterio. 
 

På det store herberget i Monesterio hadde vi tomannsrom, og vi delte dusj og wc med et par fra Canada. Vi kunne benytte oss av nye gode tepper, noe som var godt ettersom det var kaldt. Vi lå til og med i ullundertøyet om natta. Det er dårlig med oppvarming på de fleste herberger. Men vi fikk en god natts søvn. Vi fikk tips om en restaurant, men da vi kom dit var den stengt. Føttene ville helst slippe å gå mere i dag, så vi lette ikke videre etter middag. Derimot fant vi en plass der vi kunne kjøpe baguett med nyskåret ibericoskinke. Det smakte kjempegodt. Forrige etappe                        Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar