onsdag 28. september 2016

Dag 5: Fra Monesterio til Fuente de Cantos.

Etter en god natts søvn på herberget Las Moreras i Monesterio spiste vi frokost på samme sted som vi spiste kvelden før. Vi vandret fort ut i stillheten og det flotte landskapet igjen. Her var det steingjerder på kryss og tvers på begge sider av caminoen. 


Disse merkesteinene viste oss den riktige veien på Sølvveien (Via de la Plata).


Etterhvert kom vi ut på åpne marker igjen. Langt der borte ser vi dagens mål, Fuente de Cantos, men det er mye lengre dit enn det kan se ut som. Landskapet bukter seg opp og ned, hit og dit, og en mils vei blir det gjerne igjen å gå. Vi passerte ikke mange hus før vi kom til Fuente de Cantos, bare noen få fincaer utpå jordene. Så det er ikke mye som forstyrrer idyllen disse 22 kilometrene på veien denne dagen. 
Det første kjente papirer som kjennetegner navnet Fuente de Cantos er fra kristne hærer i året 1240. Byen har mange kirker og en av dem er Iglesia Nuestra Señora de la Granada. Den ble bygget i det 15. århundre, men mye av det som i dag er igjen av kirka er fra det 18. århundre. Vi hadde bestilt en leilighet i Fuente de Cantos. Må si vi ble overrasket da så hva vi fikk på El Zaguan de la Plata for under 460 kroner. Stue, kjøkken, to soverrom og bad. Verten var med oss til rommet, og viste oss at i vaskemaskina var det allerede tilsatt pulver, det var bare å trykke på startknappen. Det sto en flaske av husets egen vin, og to glass framme, og dette var gratis for oss, i tillegg til at det i kjøleskapet også var øl, brus og juice. Det var så hyggelig i leiligheta at vi bestemte oss for både å lage lunch og middag der. Og da må jeg huske å minne deg på at heller ikke i dag har du hatt anledning til å kjøpe mat på turen. Men det er kanskje i seineste laget nå som du er ferdig med å gå for dagen ;) Dette stedet er også herberge og det var mange andre pilegrimer her denne natta. De av disse som ikke hadde egen leilighet med vaskemaskin kunne benytte seg av en felles maskin. Verten passet på at alle hadde det bra, og dersom noen ikke husket å henge opp tøyet i vaskemaskina gjorde verten det like så godt for dem. Det gikk vel på at maskina skulle bli ledig for andre. Og da det utpå kvelden kom noen regndråper tok han også inn tøy som ble hengende.  Forrige etappe                      Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar