tirsdag 13. september 2016

Sevilla i Spania.

Pilegrimsveien Via de la Plata, eller Sølvveien, starter i Sevilla, og vi hadde på forhånd bestemt oss for å ta to netter der før vi startet vandringen. Dessverre var vi veldig uheldig med været, siste dagen vi var der bøttet det ned med regn hele dagen. Derfor ble det begrenset hva vi orket å se i Sevilla. Men vi vet at vi skal tilbake, og det om ikke altfor lenge. 

Sevilla er Spanias fjerde største by, og dermed en storby. Men mange av de eldre bydelene virker ikke å være så stor. I Sevilla finnes Europas største historiske område, og det er spekket med kirker, kloster, monumenter og mauriske bygninger. Klimaet i Andalucia er slik at regionene kan besøkes året rundt.  

Basilica del Patrocinio de Sevilla ble grunnlagt i 1689 og ble renovert i 1755 etter et jordskjelv i Portugal, som også gjorde skade i Spania.Området Barriro Santa Cruz, eller bare Santa Cruz, er sentralt i byen hvor både katedralen og Alcazar ligger. Dette er et gammelt jødisk kvartal med trange gater, fine bygninger, restauranter rundt vakre små torg og appelsintrær. Et veldig sjarmerende område. 


I området Santa Cruz ligger også Jardines de Murillo, et stort parkområde med noen enorme trær. Her er også fontener og et minnesmerke over Christopher Colombus. 


Til minne om Christopher Colombus.


Puerta del Leòn, porten inn til Real Alcazar.


Den kongelige residensen i Sevilla, som også brukes av landets monarker i dag, er Real Alcazar de Sevilla med en labyrint av romantiske patioer og frodige hager. Hagene har forskjellige stiler, helt tilbake til maurerne i det 11. århundre og frem til moderne tid. Bygningene er praktfulle, det er søyleganger og saler. Det er rett og slett helt fantastisk å gå her. Ettersom det regnet så veldig da vi var der ble vårt opphold ikke så lenge. Bl.a. gikk det nesten ikke an å gå ut i hagene som skal være så flotte. Vårt altfor korte besøk i Alcazar er den største årsaken til at vi har bestemt oss for at vi skal tilbake til Sevilla. Real Alcazar er på UNESCO's verdensarvliste.Patio de las Doncellas, eller Jomfruenes gårdsplass, er som et eventyr. 
Catedral de Santa Maria de la Sede er verdens største gotiske katedral og har siden 1987 vært oppført på Unesco's verdensarvliste. Katedralen var opprinnelig en moske, men ble omgjort til kirke etter gjenerobringen av Sevilla fra mauerne i 1248. Ombygningen av katedralen begynte tidlig på 1400-tallet og var ikke ferdig før etter et helt århundre. 

Catedral de Santa Maria de la Sede.


Plassen foran katedralen. 


Plassen foran katedralen. 


Katedralens klokketårn, La Giralda er opprinnelig moskeens minaret og ble bygget av maurerne midt på 1100-tallet. Tårnet er hele 97 meter høyt og rager over både katedralen og hustakene i nærheten.Vi ville selvfølgelig også besøke Plaza de Espana, en av Spanias mest attraktive plasser. Også dette ble, pga regnet, et amputert besøk som vi må tilbake til. Dette området ble bygget så seint som i 1928 for å vise Spanias velmaktsdager. Det er som et Venezia i miniatyr med sine broer og kanaler. Her kan du også leie båt.
Fontenen Vicente Traver og tre av de fire buede broene. Utsikt til fontenen Vicente Traver som akkurat her ikke spruter vann. 


Den siste av de fire buede broene. På bilde over kan du skimte noen av 48 benker med bilder laget av fargerike fliser. På bilde under ser du det bedre. Hvert bilde skildrer en provins i Spania. 

Fantastiske fargerike keramikkfliser.

Under vårt opphold i Sevilla bodde vi på The Boutike Hostel som ligger bare 10 minutters gange fra katedralen og Real Alcazar de Sevilla. Dette er også et vandrehjem med sovesaler, og det er et hyggelig miljø der. De har mange gode tilbud som er gratis, som muligheten til å besøke et treningssenter i tillegg til byvandringer. Alle gjester får et glass øl uten å betale for det, og da våre sjåførvenner stakk inn, de bodde på et annet hotell, fikk også de et glass hver! God frokost hadde de også. 


Vi foretrakk å ha vært eget rom istedet for å ligge på sovesal.


Oppdatert i oktober 2017: Nå har vi igjen besøkt Sevilla, og jeg har skrevet om byen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar