fredag 30. september 2016

Dag 6: Fra Fuente de Cantos til Zafra.

På El Zaguan de la Plata fikk alle pilegrimer gratis frokost. Som tidligere morgener har føttene mine fått stell for dagen. Det er helt vanlig at jeg får blemmer etter et par dager på vandring, og nå er hele fem tær pyntet med god salve og sportstape. Men disse blemmene har aldri plaget meg, de trenger bare litt god behandling. Vi gikk ut av Fuente de Cantos før klokka var åtte, og det var enda skumt ute.


Det var slutt på husdyrhold for denne gang. Nå var det kornåkrer, oliventrær og vinstokker. De fire pilegrimer som du ser på bilde under skal vi snart få god kontakt med. Vi har gått forbi hverandre flere ganger, utvekslet erfaringer også, men ikke holdt sammen. Fra i dag skal vi bli bedre kjent.

I dag var det gråvær og det kom noen dråper fra oven, men ikke mye. Vi gikk over to mil før vi lunchet i dag. Da hadde vi kommet til Puebla de Sazho. Det var søndags formiddag og ikke mye som var åpent, men i dag hadde vi iallefall muligheten til å sette oss ned og få servering. Vi hadde selskap med tre andre pilegrimer, ei fra New Zealand, en fra Japan og en fra Irland.

Det var ikke langt igjen av dagens vandring da vi var gode og mette etter lunchen. I dag ble det en gjennomsnittlig distanse, som vi kaller det, ca 25 kilometer. Vi kom til Zafra i ett-tiden.

Zafra er en større by enn de vi så langt har bodd i. Den er også kjent som Lille Sevilla og ligger på en slette ved foten av de bratte fjellene i Sierra de Castellar. Dette var tidligere en muslimsk bosetning. Gatene er smale og fulle av barokke kirker, gammeldagse butikker og hvite hus.


Palacio de los Duques de Feria, palasset til hertugene av Feria, ble bygget i 1437. Tidligere var dette en gammel islamsk festning. Siden 1931 har det vært et historisk-kunstnerisk monument, og fra 1965 hotell.
Palacio de los Duques de Feria. 

Vi hadde på forhånd booket tomannsrom på Albergue Convento De San Francisco. I byen er det ikke skilt til herberget, som ligger inne i et renovert fransiskanerkloster, så har du ingen god guidebok så får du spørre deg fram. Vertskapet tok imot alle på en måte som gjorde at du følte deg veldig velkommen. Ifølge Booking.com skulle vi dele bad med andre, men det var faktisk dusj og vask på rommet. Herberget var veldig bra, og på rommet vårt var det godt og varmt. Problemet var at på fellesrommet var det kaldt, isende kaldt. Det var 14 grader ute og nå hadde det også kommet litt mere regn. De tykke, kalde murveggene på herberget varmet ikke særlig. Verten satte på en gassovn, men det hjalp ikke mye. Det endte med at vi satt under ulltepper og/eller med ytterklær. Men stemningen var god og ni av oss gikk ut for å spise middag sammen. Det var de tre vi lunchet med i Puebla de Sazho, i tillegg til to karer fra Canada, en fra England og en fra Nederland.


Madrassene var godt, dynene likeså, og vi hadde en god natts søvn.

Forrige etappe                        Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar