torsdag 14. desember 2017

Dag 11: Fra Mortara til Garlasco.

Vertskapet laget en god frokost til oss som vi spiste sammen med mannen fra New Zeeland. Hans kone følte seg ikke bra i dag, så hun sto over. 

Etter at vi forlot Mortara ble det for det meste rismarker og maisåkrer, unntaket var da vi gikk gjennom tettstedene Remondo og Tromello. Etappen var på litt over 22 km og det var fortsatt helt flatt terreng, som Posletta er. I tillegg var det bare 18 gr. og det var overskyet, så det var veldig behagelig å gå. Men de helt store opplevelsen var det ikke på etappen. Vær oppmerksom på at det ikke er muligheter til å skaffe vann utenom tettstedene.

På vei ut av Mortara, ved veien SP 494, ligger klosteret Abbazia di San Albino. Stedet ble grunnlagt i det 5. århundre og har vært svært viktig for pilegrimer siden middelalderen. Jeg har lest at stedet skal være stengt nå, men jeg har også funnet at det etter å ha vært forfalt i lengre tid så har det nå blitt gjennombygd igjen, og at det i 2000 kunne gjenåpnes for å være vert for pilegrimer på vei til Roma.


Klosteret Abbazia di San Albino.


Kirke i klosteret Abbazia di San Albino.  

Underlaget i dag har flere steder vært veldig tørr og løs sandjord, noe som sikkert skyldes det tørre været. Vi tenker at i regnvær kunne det ha blitt sølete å gå her.  


Vi er kommet inn i et område der vi ser at maisavlingen er helt ødelagt. Dette skyldtes den verste tørkeperioden på flere tiår. I juli var det forventet at jordbruksproduksjonen kom til å forfalle med 50-60 %. Da vi gikk her i september visste vi det vi også nå var midt inne i en langvarig ekstrem hetebølge i sør-europa, og det gjorde ikke situasjonen bedre. Vi ser det godt på de store maisplantene, men også rismarkene er påvirket flere steder. Et veldig trist syn å se. 

Disse maisplantene var et sørgelig syn. Åkrer så langt vi kunne se hvor avlingen er helt ødelagt.


Vi går inn i Tromello og ser spiret på Chiesa San Martino Vescovo. Vi benytter anledningen til å spise lunch her før vi går videre.


Over inngangen på Chiesa S. Martino Vescovo i Tromello. 


Etter at vi forlot Tromello blåste det opp og vi fikk vind fra siden. Svarte skyer truet og før vi avsluttet dagen kom det noen lette dråper, som stort sett tørket før de traff oss. 

I Garlasco skulle vi bo på Hotel Il Pino som lå rett ved Via Francigena. Overnattingstedet var greit nok, men etterpå ser vi at vi fikk et mye dårligere rom enn det vi hadde bestilt, uten at vi tenkte på det der og da. Vi fikk rom i et bygg i bakgården, som jeg mener å huske ble betegnet som herberge. Det var ikke noe problem å bo der, men det var ikke det vi betalte for. Men de tenkte kanskje at vi fikk greie oss med det da de forsto at vi var pilegrimer på vandring. 

Hotel Il Pino.


Garlasco har rundt 10.000 innbyggere og er en av de største byene i regionen Lombardia. Etter navnet på byen å bedømme er den sannsynlig av pre-romersk opprinnelse, og har blitt nevnt siden det 10. århundre. Fra Hotel Il Pino var det ikke lang vei ned til Piazza della Repubblica. Der ligger sognekirken Chiesa della Beata Vergine Assunta. Byggingen startet i 1715 og holdt fram til innvielsen i 1783. 


Forrige etappe                  Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar