fredag 1. desember 2017

Dag 6: Fra Settimo Vittone til Ivrea.

Verten på L`Ospitalità del Castello i Settimo Vittone hadde dekket på en god frokost til oss da vi sto opp neste morgen. Selv var han ikke å se, og det var bare oss på kjøkkenet. En fin start på dagen. 


Etter en rolig frokost var sekken på ryggen igjen og vi var på vei ut fra området ved L`Ospitalità del Castello.


Landskapet er nå flatet mere ut, og det er ikke de helt store opp- og nedoverbakker lengre. Dagen i dag gikk gjennom fin natur, endel skog og små tettsteder. 


Stien gikk her nedover på, og mellom, steiner og berg.Torre Porta fra 13. til 18. århundre var opprinnelig et vakttårn for å forsvare den nordlige porten inn til Borgofranco d´Ivrea, men den ble et klokketårn da kirka ble bygget.Castello di Montalto Dora ligger høyt oppe på en topp ved Lago Pistono og er datert tilbake til første halvdel av det 12. århundre. Slottet har blitt ødelagt mange ganger gjennom århundrene og det er blitt restaurert og ombygd. I tidligere tider fungerte det som en festning som overvåket veien som førte fra Ivrea til Aostadalen. 

Castello di Montalto Dora.

Lago Pistono.


 Castello di Montalto sett over øvre del av Lago Pistono.


Vi gikk gjennom et område av bambusvekster.

Da vi kom til sørspissen av Lago Sirio, der veien Str. Vicinale della Turca slutter, tok vi en usving og gikk nordøstover langs Via Panoramica (SP 75). Her valgte vi en annen vei enn pilegrimsveien. Ikke for å få en lettere vei å gå, men fordi vi på forhånd hadde funnet et overnattingsted vi gjerne ville bo på. Veien skiftet navn, men veien var den samme. Midt på Lago Sirio delte veien seg i to, vi tok til høyre langs Via Lago S. Michele. Etter en stund begynte vi å lure på hvor vi skulle finne B&B Cascina Moncrava, men da vi spurte et par vi møtte kunne de fortelle at vi var på riktig vei. Da vi fikk Via Moncrava på venstre side sto det også et skilt som viste vei oppover til bostedet. Avstanden fra der vi forlot Via Francigena og hit var 1,8 km. Vertinnen fortalte oss at vi ikke trengte å gå tilbake den veien vi kom for å finne igjen pilegrimsveien, men gå en direkte vei ned til Ivrea, og at det var omtrent 3 km til gamlebyen. 

B&B Cascina Moncrava slik bygget møter oss. Det er hesteskoformet og utleiedelen ligger til høyre på bilde, på yttersiden av den delen du ikke ser her. 


Det hadde vært en flott dag selv om det var så varmt at svetten rant. Heldigvis var det overskyet. Hetebølgen som hadde vært i Sør Europa i lang tid før vi reiste hjemmefra var fortsatt her. 

For en fantastisk plass B&B Cascina Moncrava er. Det ligger i et hus fra 16. århundre. Vi fikk et flott rom med direkte utgang til hagen, med eget rom til dusj og to rom med vasker. Her var det stille og rolig og det var bare deilig å nyte resten av dagen. Etappen i dag hadde bare vært på 15 km så vi avsluttet tidlig på dagen. På kvelden gikk vi en tursti i skogen ned til enda et vann i dette området, Lago Campagna. 

Innenfor den ovale døren og døra bak Steinar var våre rom.
Her skulle vi få servert en deilig frokost neste morgen. 

Forrige etappe             Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar