onsdag 9. oktober 2019

Parque de la Paloma i Benalmadena.

Som jeg fortalte i forrige innlegg så er en av hovedårsakene til at vi trives så godt i Benalmadena at det ligger en fantastisk fin park der. Parque de la Paloma ble åpnet i 1995 og ligger mellom Benalmadena Costa og Arroya de la Mielm, bare en kort spasertur fra der vi bor. Det må være fantastisk å ha en park som er mer enn 200 000 kvadratmeter midt i Benalmadena, med planter, fugler, dyr, vann, spisesteder, lekeplasser og trimapparater. Så er også parken flittig brukt, både av turister og lokalbefolkninga. Sistnevnte tar gjerne med seg nistekurv og har piknik i parken, noe som er populært blant familier i Spania. Det blir også holdt konserter her på sommeren. Noe vi enda ikke har fått med oss i parken er Selwo Dolphinarium hvor du kan møte sjøløver og pingviner, i tillegg til delfiner som du kan svømme med.

Modell av Parque de la Paloma.


En av fem innganger til Parque de la Paloma.


En stor kunstig innsjø trekker til seg både fugler og mennesker. Skilpadder trives også der.  


I parken finnes det også kunstige fossefall. 


Bli med på en rundtur i Parque de la Paloma. 


Til minne om ofrene under det armenske folkemordet i 1915.


Det er også i parken det kommunale biblioteket ligger, dvs. inngangen er fra gata utenfor. Det var en gledelig overraskelse da vi oppdaget at de også har norske bøker. Det var veldig nyttig for oss som oppholder oss der over måneder. 

Vegg i vegg med biblioteket er det også en dam.


Av dyr i parken har vi sett esler, geiter og kaniner. Til og med marsvin kunne vi se i en periode, men de forsvant visstnok. 


I november ble vi vitner til at killinger ble født. 
Det som det er mest av i parken er nok høner og haner, og av og til kyllinger. Til tider er de så mange at det blir for mye av det gode. Vi har sett at folk er oppfordret til å komme å hente. Alle går hvor de vil, og det hender vi kan se noen av dem utenfor parken. Det er også en bra samlig av ville fugler her, i tillegg til moskusender, en påfugl ser ut til å trives her, og vi har sett en perlehøne. De ville papaegøyene høres godt i palmene.I parken finnes også en av de beste samlingene av bambus i Europa.
Parken har en permanent samlig av over 90 palmearter, i tillegg til mange, mange andre planter og blomster. Det er også en egen "skog" av sypress her.


Chorisia speciosa med sine nydelige rosa blomster. 

Gangveiene i parken har navnene til noen av Spanias mest berømte kvinnelige forfattere fra det tyende århundre. 


Et stort område i Parque de la Paloma inneholder kaktus og sukkulenter. Dette er en av de største samlingene av slike i Europa. 

Echinocactus grusonii "Hildmann" kommer fra Mexico og har flere navn, bl.a.Svigermors pute!


Echinocactus grusonii "Hildmann" i blomst. 


Opuntia elatior Mill finnes i mange deler av det sørlige og sentrale Australia. Her med lilla moden frukt. Ferocactus pilosus var. pilosus "Werdrem" kommer fra Mexico. 


Stenocereus stellatus "Riccob" kommer fra Mexico.


Stenocereus stellatus "Riccob" i blomst. 


Kalanchoe beharensis "Drake" kommer fra Mexico og kalles gjerne Elefantøre. 


Pachypodium jamerei "Drake" kalles gjerne Madagaskarkaktus. Det tilsier hvor denne kommer fra. 
Aloe aculeata "Pole-Evans" kommer fra Zimbabwe.Aloe marlothii fra Sør-Afrika. 

Aloe petricola kommer fra Sør-Afrika. 


Aloe feroz Mill kommer fra Sør-Afrika. Cephalocerus senilis Pffeif, Den gamle mannen, kommer fra Mexico.Ved kaktushagen ligger en av de andre inngangene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar