onsdag 11. oktober 2023

Rundtur i Trøndelag, dag 4.

 Vi var kommet til siste dag på vår rundtur i Trøndelag. Vi var de eneste gjestene på Nordmeland Gårdshotell denne natta, og det ble det en veldig rolig frokost. 



Vi startet dagen med å kjører samme vei som vi hadde kjørt dagen før da vi skulle gå Vettantrappa. Under ser du Straumholbrua fra andre siden enn da. 


Etter å ha passert Sørjer i Osen ser vi over Sørjervågen og til et nes der det står noen naust som jeg tenkte kanskje var et fint fotomotiv. Da måtte vi selvfølgelig snu og ta turen nedom der. 



Rett utenfor naustene ligger en Åfjordbåt på svai. 


Her har vi stoppet og ser oss tilbake på Granholvatnet, og veien vi har kjørt, i Bessaker. 


Traner på beite. 


I Åfjord sentrum bestemmer oss for å ta den 30 minutters avstikkeren til Stokkøya. Derfra kjørte vi Linesøybrua over til Linesøya. Brua, som sto ferdig i 2011, har en viltsperre som skal hindre at uønskede dyrearter kommer seg over til Linesøya. Det samme som de har på moloen ut til Tautra

Turen over til Linesøya var mest for å ha vært der. Vi snudde nemlig med det samme vi kom over brua. 


Tilbake på Stokkøya tok vi en stopp på Stokkøy Bakeri. 



Ved bakeriet i Stokkøya. Vi ser Linesøyabrua i bakgrunnen. 


Vi er snart ferdig med besøket på Stokkøya, det er bare igjen å passere Stokkøybrua, som er fra år 2000.


På vei til Brekstad kjørte vi om Opphaug og Aurståttborgen, en herregård som siden 1000-tallet har vært kjent som sete for flere personer som har spilt en rolle i norsk historie. Borgen var stengt, og dessuten tildekt pga opppussing. I tillegg hadde det begynt å regne. Vi dro derfor raskt videre.


Ferja fra Brekstad er ganske snart framme i Valset. Derfra har vi bare veien videre hjem. 


Dagens etappe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar