fredag 27. september 2019

2. etappe av Gran Senda de Málaga: Benalmádena Pueblo - Alhaurín de la Torre (etappe 34 av den offentlige ruten).

Vi startet dagen tidlig med å ta bussen opp til Benalmadena Pueblo. Det tar i underkant av 30 minutter fra kysten som er vårt bosted i Spania. Vi gikk av på busstoppen i det vi passerer tyrefekterarenaen og en treningsbane på vei inn til Puebloen. Så måtte vi finne stedet der det på Googlemaps står Sendero Inicio, og etter litt leting sto vi ved stedet som tok oss bort fra tettbebyggelsen, inn i naturen og Gran Senda de Malaga.  

Inn stien til venstre for søppeldunken begynner dagens etappe av Gran Senda de Malaga.



Det begynte straks å gå oppover og det skulle bli ganske så bratt de nesten fem kilometerne. 



Det var fint å gå her med utsikt rett mot fjellet Calamorro. Vi gikk gjennom Taj del Quejigal-juvet.



Utsikt ned mot Benalmadena. 



Det skulle vise seg at det kom til å blåse ganske så godt etter hvert så det var bare å ta på fleecejakkene. Lengre oppe på toppen kunne det nok ha vært greit med en vindjakke også. 


Det var mye stein det meste av turen, både store og små. Blankslitte berg var det også en del av, i tillegg til at det var flere steder der det var mye finkornet sand. 


Etter 3-4 kilometer kom vi til skiltet der etappe 33 går til Mijas, mens stien til høyre går mot Monte Calamorro, fjellet ovenfor Arroya de la Miel. Det var her vi gikk på vår vår 1. etappe. Så når vi nå går mot Monte Calamorro så har vi gått her tidligere, bare motsatt vei. 


Kalkuttak.




Her var det en strekning der jeg fikk kjenne på høydeskrekken min. Det føltes både bratt, og langt ned. 



De store motbakkene var unnagjort. Så er vi ved Puerto de las Ovejas, vi har vært ved dette veiskillet før. Det var da vi gikk den bratte veien fra kysten der vi bor og til toppen av Calamorrofjellet på 769 moh. Det går også an å ta taubane til toppen, Teleferico Benalmadena. Vi var nå litt nedenfor det høyeste punktet. Veien fortsetter videre over Calamorrofjellet.


Her oppe er det flott utsikt ned på Benalmadena Costa. 


En kilometer etter siste skilting er det et nytt skille som viser oss flere retninger. Vi ser at vi har 6,8 kilometer igjen til Alhaurín de la Torre, som vil si at vi er kommet over halvveis. Og med det bratteste unnagjort skal nok dette gå bra. 


Oppe på fjellet gikk vi forbi skiltet til et herberge.






Da vi fikk øye på Alhaurín de la Torre lang der nede forsto vi at det kom til å bli en bratt nedstigning. Det kan være vel så tøft som motbakker, særlig for knærne. 


Vi hadde møtt endel folk i fjellet denne dagen, og jo nærmere Alhaurín de la Torre vi kom jo flere ble det. Det var tydelig at det var mange fra den byen som brukte søndagen på tur. 


Vi har startet på turen ned til Alhaurín de la Torre gjennom Arroyo de Zambrano-kløften. Her er det virkelig om å se seg godt for på den steinete stien. Steinar greide i løpet av dagen både å slå høyre fot i en stein, i tillegg til å tråkke over. Foten ble både blå og hoven, men det gikk heldigvis bra.



Klokka hadde passert 13 og vi begynte å bli sultne. Derfor tok vi en pause i en steinrøys. Akkurat her var det lite andre alternativer. 




I dette skille går rett vei til venstre. 



Så var dagens etappe på noe over 12 kilometer unnagjort. Vi hadde brukt 3,5 timer på dette som hadde vært en veldig fin dag. Herfra var det halvannen kilometer ned til sentrum i Alhaurín de la Torre. 



Vi fant et sted der vi kunne kjøpe oss en øl og kaffe før vi tok bussen hjemover. Først til Malaga og videre til Benalmadena. 


Dagens rute. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar