torsdag 19. september 2019

Biltur til Álora, Pizarra og Alhaurin el Grande.

Den tredje bilturen i februar 2019, og den siste under vårt vinteropphold i Benalmadena, hadde første stopp i Álora. Vi fulgte A-7 fra Benalmadena, forbi Torremolinos og da vi nådde A-357 i utkanten av Malaga tok vi av vestover. Etterhvert kom vi til A-7077 som vi fulgte nesten helt til Álora. Da hadde vi vært på veien i 50 minutter. Hovedtorget i Álora er Plaza Baja, en åpen flislagt plass hvor Parroquia Nuestra Señora de la Encarnación ligger. Kirken ble påbegynt i 1500 og ferdigstilt i 1699. Parroquia Nuestra Señora de la Encarnación.

Rekke med appelsintrær langs Parroquia Nuestra Señora de la Encarnación.


Det er mange bratte bakker i Álora. Likeså trapper og smale gater hvor det flere steder er vanskelig å kjøre bil, om det overhode er mulig. 
Fra Álora kjørte vi først feil. Vi fortsatte ca 2-3 km nordover hvor vi stoppet ved Santuario Nuestra Señora de las Flores. Kirken ble bygget i årene 1484 og 1500. Den ligger ganske så fritt til rett utenfor Álora.Vi snudde ved Santuario Nuestra Señora de las Flores og kjørte samme vei tilbake til Álora. Derfra tok vi A-343 sørover igjen en mils vei til Pizarra. Vi følger mer eller mindre Rio Guadalhorce nedover dalen.

Álora på toppen rett i mot.Pizarra er en liten by som ligger ved foten av Sierra de Gibralmora. Det var ikke romerne som bygde Pizarra, heller ikke maurere. Den ble ikke til før de kristne kom. I 1483 kom hundre nybyggere som bestemte seg for å bygge en by her. Årsaken til at ingen hadde bygget her før var redselen for at en enorm stein truet med å rase lå over dem. Den veide nesten 3000 tonn. Først i 1988 besluttet myndighetene å sprenge steinen etter at den viste klare tegn på sprekker. 

Vi brukte mesteparten av tiden i Pizarra til å spise, men en liten tur i området ble det også. Vi syntes særlig området rundt rådhuset var verd en stopp. Vegger og trapp var i våre øyner fint dekorert. 

Fra Pizarra kjørt vi fortsatt sørover, nå på A-355. 

Mandeltre i blomst.


En halvtimes tid etter at vi startet i Pizarra var vi framme i Alhaurin el Grande. Den siste halve mila hadde vi kjørt A-404. Da var det tid for kaffe. 

Alhaurin el Grande er noe større en mange av de andre byene i Andalucia. Den har godt over 20 000 innbyggere. Byen er fra før romerne, men det var først da maurerne kom og bygde en festning at den utviklet seg større. 
Plaza Baja er bytorget i Alhaurin el Grande. Der ligger Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion. Kirken går tilbake til året 1490, fem år etter at de kristne ankom byen. Vi slo oss ned her på torget for den etterlengte kaffesupen. 


I Alhaurin el Grande fant vi også et skilt med en pilegrimsrute. 


Enda en fin dag rundt i Andalucia sammen med Steinars søskenbarn, Randi og hennes Steinar, var over. Vi kjørte A-387 langs fjellet Sierra de Mijas, forbi Mijas og så til Benalmadena. 

Utsikt til Fuengirola i det vi nærmer oss Mijas.

Mijas. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar