onsdag 8. april 2020

Jardin Botanico Historico La Concepcion, Malaga i Spania.

Omlag seks kilometer fra Malaga sentrum, i nordlig retning, ligger Jardin Botanico Historico La Concepcion, en av Spanias vakreste og viktigste tropiske og subtropiske hager. Dette skal også være en av de mest populære hagene av sitt slag i Europa. Jardin Botanico Historico La Concepcion ble opprettet i 1855 og var opprinnelig en fritidseiendom til en familie i det øvre borgerskapet i Malaga. I 1943 ble den offisielt erklært som en historisk og kunstnerisk hage. I 1990 ble det en offentlig eiendom og i 1994 ble den åpnet for besøkende. 

Jardin Botanico Historico La Concepcion er på 23 hektar. Det er mer enn 25000 planter her, fordelt på rundt 2000 forskjellige arter, hvorav 90 er palmer, 200 er lokale planter mens resten er tropiske og subtropiske planter.

Vi besøkte Jardin Botanico Historico La Concepcion midt i september. Det var lite folk her så det var veldig behagelig å gå rundt i den flotte hagen. 

Dette keramikkbilde, som henger på en vegg like innenfor inngangen, har motiv fra hagen.







Jardin Botanico Historico La Concepcion har et lukket vannsystem. Vannet renner langs fosser, reservoarer, elver og en innsjø.



På en høyde ligger en nydelig paviljong. Herfra er en fantastisk utsikt over Malaga. Denne ble bygget i 1911 og har en fantastisk utsikt til Malaga.




I et område i Jardin Botanico Historico La Concepcion er det fuktig og skyggefylt. Her er det mange små innsjøer og fossefall. Det er en fryd å gå her. 









I hagen finnes også en fantastisk samling av både sort og vanlig bambus som begge er rundt 150 år gamle. 







Deler av Jardin Botanico Historico La Concepcion var opprinnelig en jordbruksgård. Der ble det dyrket sitroner, oliven og mandler som ble solgt. I dag er det et bredt utvalg av samme sort frukttrær som det dyrkes i området Axarquia og i Guadalhorcedalen. 


Du kan selvfølgelig besøke Jardin Botanico Historico La Concepcion på egen hånd. Men det er også muligheter til å bli med på omvisninger. Dette vet jeg ikke mer om enn at jeg har sett dette på facebook. Det skal også være muligheter til å arrangere middager her. 

Vanligvis bruker jeg ikke å anbefale spisesteder i mine innlegg. Dette mest fordi smaken er så forskjellig. Men noen ganger synes jeg det er på sin plass alikevel. Jardin Botanico Historico La Concepcion har et ganske enkel serveringsted like bak inngangen. De har ikke det største utvalget, men maten var utmerket, vellaget og smakfull. Dyrt var det heller ikke.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar