fredag 17. april 2020

Estepona i Spania.

Estepona ligger en times kjøretur sørover langs Costa del Sol fra der vi holder til i Benalmadena. Omtrent midtveis under kjøreturen passerer vi Marbella. Det går buss til Estepona fra flyplassen i Malaga

Estepona har flotte strender som strekker seg 21 km langs Middelhavet. På grunn av fjellet Sierra Bermeja, som ligger bak byen, de mange soldagene og havet har byen et mikroklima. Langs kysten ligger en veldig fin strandpromenade, Paseo Maritimo Pedro Manrique. 
Vi hadde avtale om å møte en betjent fra Norge som har sitt andre hjem i Estepona. Alltid flott å bli guidet av lokalkjente når en besøker et nytt sted. Etter å ha vandret langs strandpromenaden et stykke tok vi oss opp til gamlebyen. De smale gatene ble bygget på 1700- og 1800-tallet. Husene ble bygget i en etasje og helt fram til midten av 1950-tallet hadde de ikke innlagt vann eller sanitær. Senere har mange hus fått en andre etasje, noen også med en takterrasse på toppen.  

Det er så vakkert i Esteponas gamleby! De smale gatene er fulle av blomsterpotter hvor hver gate har sitt eget fargevalg. Det kan du se på bilder under her. Det er kommunen som sørger for dette. De fleste gatene er fri for biler, naturlig nok, smale og fulle av blomsterpotter som de er. Mange av gatene har heller ikke butikker og restauranter. 

Vi kommer først til Plaza Almengual. Fontenen på Plaza Almengual.

Etter en rundtur i gamlebyen nærmer vi oss igjen strandpromenaden. 

Statue på Plaza Ortiz. 


Vi opplevde Estepona som en by vil gjerne ville utforske mere. Så noen år senere tok vi turen tilbake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar