søndag 7. mai 2017

Gatelangs i Fuengirola.

Omtrent nøyaktig et år siden sist vi var i Fuengirola var vi tilbake i byen i mars 2017. Nå hadde vi leid en leilighet for 16 dager. Vi gledet oss til å utforske byen nærmere, forrige gang var vi bare så vidt innom, før og etter at vi gikk pilgegrimsveien Via de la Plata. 

Byens opprinnelse går helt tilbake til fønikerne, før romerne overtok. I løpet av det 17. århundre ble Fuengirola erobret av muslimer. Byen, som tidligere var en liten fiskelandsby, er i dag en ganske stor by. Fra 1960-årene har den vært en populær ferieby, og den er en av de beste familievennlige stedene å feriere på Costa del Sol. Fuengirola ligger bare 25 kilometer fra Malaga International Airport. 

Du finner appelsintrær overalt i Fuengirola. Duften av blomstrene kjennes uansett hvor du går, og igjen blir jeg overrasket over at trærne bærer både blomster og ferdige appelsiner på samme tid. Byens kommunale bibliotek ligger ved Parque del Sol. Vi bodde ikke langt fra denne parken.

I gatene rundt Parque del Sol vokste det allèer av trær med lilla eller hvite blomster. 


På Plaza del Ayuntamiento.

På Plaza Carmen fant vi denne mannen som sitter og bøter sitt garn.

Calle Recinto Ferial hvor vi i fjor overvar en stor festivitet under Feria Internacional de los pueblos.


På Plaza de la Constitución, som er hovedtorget i byen, ligger kirken Parroquia de Nuestra Senora del Rosario. Dette er den viktigste katolske kirken i Fuengirola. Ønsker du å se kirkens flott glassvinduer kan du se mitt tidligere innlegg fra byen. 


Dette monumentet står også på Plaza de la Constitución.


I mars var det rolige dager på stranda nedenfor der vi bodde. Jeg vil gjerne ta deg med en tur langs den åtte kilometer lange strandpromenaden i Fuengirola, og starter lengst i vest, ved Playa Perros Fuengirola. Perros betyr hunder, og dette er en strand det er tillatt for hunder å bade. Egentlig er jeg litt usikker på om dette kanskje så vidt er utenfor bygrensa.


På veien videre går vi innom Castillo Sohail. Borgen ligger på en 38 meters høgde og er mest sannsynlig av romersk opprinnelse. Den ble restaurert i det tiende århundre under maurerne. I 1485 ble Castillo Sohail okkupert av den kristne hæren. Borgen har blitt ødelagt og gjennoppbygd flere ganger. I en kort periode i begynnelsen av 19. århundre var dette hjem for de franske troppene under uavhengighetskrigen. Like før år 2000 renoverte Fuengirola ruinene av Castillo Sohail, det ble en turistattraksjon og det arrangeres nå konserter og andre festivaler der. 


Det er flott utsikt fra borgen. Fra borgen går vi ned til Playa del Castillo.

Playa del Castillo, eller El Ejido som den også kalles, er den eneste stranda det er lov å grille på i byen. Det står åtte båter som er fylt med sand langs stranda, og det er i disse det grilles. En båt var til og med tilrettelagt for handikappede. En må bestille tid for grilling dersom jeg ønsker å benytte seg av dette. 


Vi ser opp på borgen fra den andre siden. 


Nedenfor borgen går vi over brua som går over munningen av Rio Fuengirola. Egentlig er det vel her strandpromenden, som offisielt blir kalt Paseo Maritimo Rey España, begynner. 


Også restauranter langs strandpromenaden har sine båter hvor de griller mat. Like før vi kommer til båthavna møter vi på denne dama.Denne statuen har navnet Hyllest til turistene.


Omtrent halvveis på strandpromenaden står Monumento a la Peseta. Dette er et minnesmerke fra da Spania gikk over fra peseta til euro.

Vi ser tilbake mot vest langs stranda en dag det blåste friskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar