onsdag 24. mai 2017

Marbella og Puerto Banús.

Dagens biltur var ikke så lang, Marbella ligger omtrent 30 kilometer sørover langs Solkysten fra Fuengirola. Vi likte oss straks i gamlebyen med sine trange gater, små plasser, fontener og mye blomster. Marbellas historie strekker seg tilbake til romertiden.

Før vi tar turen rundt i Marbella vil jeg fortelle at vi var tilbake her på etterjulsvinteren 2020. Det kan du lese om her
Plaza Santo Cristo er et koselig sted med en vannfontene. Plassen, som er ganske liten, skal visstnok ikke være så mye besøkt av turister. Her finner du den katolske kirka Ermita del Santo Cristo de Marbella fra 1500-tallet. Den regnes som en av de eldste kristne bygninger i Marbella. Kirken ble bygd i det 18. århundre og restaurert i 1992. Det firkantede tårnet har et åttekantet tak som er dekket med glassert keramikk.


På Plaza Santo Cristo ligger også flamencostedet Tablao Ana Maria.

Plaza de los Naranjos er en utrolig fin plass med sine trær, noen plantet i 1941, blomster og fontene. Midt på plassen står en statue av den avgåtte spanske kongen, Juan Carlos. Det føles avslappende å være her selv om det både er cafeer og restauranter rundt plassen. Det var på slutten av det 15. århundre at myndighetene bestemte å gjøre som andre spanske byer, rive noen bygninger for å bygge en åpen plass der beboerne kunne samles. Slik ble Plaza de los Naranjos til, og det har blitt et populært møtested både for lokalbefolkninga og besøkende. 

Vi forlater Plaza de los Naranjos gjennom en av sidegatene. En liten mil videre langs Solkysten kommer vi til Puerto Banús. Dette er en marina i utkanten av Marbella, den første fritidsbåtmarinanen ved Middelhavet. Det var en forretningsmann og eiendomsutvikler med samme navn som marinaen som sto for bygginga. Prinsesse Grace og prins Rainer av Monaco var med på feiringa da havna ble åpnet i 1970, sammen med Hugh Hefner, Roman Polanski og Aga Khan. Puerto Banús er stedet for de med mye penger. Det har ikke vi, men det er hyggelig å sitte på en restaurant og se på livet allikevel.


Fra Puerto Banús ser du også Gibraltar. Er fortsatt like fasinert av dette stedet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar