mandag 15. januar 2018

Dag 15: Cotrebbia Nuova til Piacenza.

Vi våknet på Agriturismo Da Luca med mange myggstikk. De aller fleste fikk vi nok under middagen da vi satt ute på restauranten vi oppsøkte kvelden før. Som de fleste plassene vi har overnattet fikk vi en god frokost også her. Da vi forlot gården sendte vertinna med oss kaldt flaskevann. Dermed sørget hun godt for oss fra vi kom inn døra til vi forlot stedet.


Gården, med ruinene av kapellet til høyre, sett fra veien.

Som jeg skrev i forrige innlegg måtte vi ganske snart ta en omvei fra pilegrimsveien fordi ei bru hadde kollapset. Danilo Parisi, som skysset oss over elva Po, hadde gitt oss et ark der det var både bilder og tekst (på italiensk) som forklarte den alternative veien. Første punktet på arket fant vi greit, men så kom vi til et tørt elveleie og deretter var vi på avveie. Ettersom vi ikke forsto hvor vi skulle gå gikk vi mot ei bru vi så og håpet at vi kunne komme oss over den. Opp dit kom vi ikke, forståelig nok når vi så hvor mye trafikk det var på den. Etter å ha rotet rundt en god stund, traff vi en mann som fortalte oss at vi skulle gå over selve elveleiet vi hadde kommet til. Dette var helt tørrlagt for tiden. Nå hadde vi kommet så langt at vi bestemte oss for å gå til der vi hadde forlatt gården denne dagen og starte på nytt derfra. Det gikk greit, og vi kom tilbake til den tørre elva, som heter Trebbia. Vel over tok det bare et par km til vi fant tilbake til pilegrimsmerkene på andre siden. Da var vi allerede i Piacenza og det var bare å finne overnattingstedet vårt. Det skulle vise seg at vi hadde vært på avveie i 3,5 km, men uansett ble dette som en hviledag å regne, bare 10 km tilsammen.

Det tørre elveleiet i Trebbia da vi kom dit første gang, og ikke visste hvor vi skulle gå videre.

Vel inne i gamlebyen i Piacenza hadde vi litt problemer med å finne B&B del Borgo. 

Innenfor denne porten lå B&B del Borgo, som en av flere leiligheter. Vi hadde et rom og bad. 


De tre neste bildene er fra bakgården og patioen til leilighetene. 
Piacenza ble grunnlagt av romerne i 218 f. Kr. I middelalderen hadde byen minst 30 herberger. Vi måtte selvfølgelig ta en nærmere titt på byen.Som jeg tidligere har fortalt er det ikke mange pilegrimer å møte. Men på Piazza Cavalli møtte vi faktisk fem stykker. Det tidligere nevnte paret fra New Zealand, som også hadde overnattet samme sted som oss sist natt, fortalte oss nå at de hadde tenkt å ta en ekstra dag fri her i byen. Derfor ville dette møtet på Piazza Cavalli bli vårt siste, vi ville heretter være et døgn foran dem på veien. Vi traff også igjen Rita fra Sveits som vi hadde truffet dagen før. I tillegg støtte vi på to nye vandrere for oss, en godt voksen dame fra Tyskland og en ung italiensk mann, bosatt i Sveits.

Piazza Cavalli.

Basilica di San Francesco d`Assisi ble bygget mellom 1278 og 1363.

Tak i Basilica di San Francesco d`Assisi.


Den nydelige Cattedrale di Santa Maria Assunta e Santa Giustina er et viktig eksempel på romansk arkitektur i Italia. Katedralen ble bygd mellom 1122 og 1233, mens byggingen av klokketårnet fortsatte til 1333. I årene 1897 og 1902 ble det utført restaurering på katedralen. 


Reliff på fasaden til katedralen. 


Fresker fra 16. århundre. 

Et bilde av Nattverden henger i katedralen. 

Forrige etappe                            Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar