mandag 5. oktober 2020

Fottur fra Embalse del Conde de Guadalhorce til El Chorro i Spania

Som jeg skrev i forrige innlegg så anbefaler jeg absolutt å ta en overnatting her oppe ved Embalse del Conde de Guadalhorce dersom du reiser hit for å gå Camino del Rey, selv om du kan reise tur/retur Malaga og rekke den spektakulære vandreruta på samme dag. Men da ville jeg ha sikret meg at jeg hadde billetter til Camino del Rey på forhånd. Det er også mange andre fine vandreruter i dette området, du kan fiske og bade, og det er muligheter til andre sportslige friluftsaktiviteter her. Vårt besøk, som helt sikkert ikke blir det siste, skjedde 6. mars 2020. Lite ante vi da at bare få dager etter så forandret verden seg da coronaviruset satte inn for alvor. Nå er vi selvfølgelig usikker på når vi kan, og ønsker, å dra tilbake til Spania. 

Under ser du demningen ved Embalse del Conde de Guadalhorce. Den er 75 meter høy og over 130 meter lang. 


Vi har vært ved Embalse del Conde de Guadalhorce en gang før, da med bil. Bygginga av denne demningen, som er en av seks reservoarer, startet i 1914 og ble offisielt åpnet av kong Alfonso XIII i 1921. Det er dette reservoaret som er den viktigste drikkevannskilden for Malaga. 

Denne dagen skulle vi reise tilbake til Benalmadena der vi bor når vi er i Spania, og vi bestemte oss for å gå til El Chorro der toget går fra. Dagen før hadde vi tatt denne strekningen tur/retur med buss så vi visste hva vi gikk til. Asfalt, men også mest nedoverbakke. Med våre små avstikkere langs bredden av Embalse del Conde de Guadalhorce ble det 12 kilometer. 
Til høyre på bilde under ser vi den andre siden av den buede demningen som det er bilde av over her. 


Vi går fortsatt langs Embalse del Conde de Guadalhorce.Etter en fin tur langs bredden av Embalse del Conde de Guadalhorce var vi tilbake på bilveien ned til El Chorro. 


Fin utstikt over til andre siden av Embalse del Conde de Guadalhorce.


Det var veldig lite biltrafikk så det var ikke noen problemer å gå her. Midt i en sving, mellom bratte klipper, ligger kapellet Ermita de Nuestra Señora de Villaverde. Over oss svevde det et utall av ørner. Selv vi som er vant til mengder av denne fuglen hjemme på Frøya blir imponert av antallet. Vi nærmer oss El Chorro og er kommet ned til Embalse Tajo de la Encantada. Herfra ser vi over på andre siden av demningen og Camino del Rey midt oppe i fjellsiden. Jeg forstår fortsatt ikke at jeg torde å gå denne spesielle gangveien dagen før. En kilometer videre krysser også en annen gårute vi holder på med, Grand Senda de Malaga. Det er etappe 21, av 35, som går innom El Chorro. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar