tirsdag 10. januar 2017

Dag 3: Fra Olkusz til Podzamcze.

Så var det om å finne igjen den røde vandreruten etter å ha avbrutt den kvelden før fordi det ble en altfor lang dag. Etter omtrent tre kvarter, langs en hovedvei med ikke altfor mye trafikk, nærmet vi oss Rabzztyn og vi var igjen på riktig vei.

Det er mange slott i dette området og ganske fort kom vi til enda et, eller rettere sagt ruiener av et slott. Det opprinnelige Zamek w Rabsztynie er nevnt i det 13. århundre. Rundt år 1600 ble det bygget et to etasjes palass med 40 rom ved siden av. Det var en svensk hær som ødela slottet, og det ble ikke bygd opp igjen.


Enda et eksempel på gode opplysninger når du vandrer i denne delen av Polen. I Jaroszowiec går vi forbi kirka Sanktuarium NMP Wspomozenia Wiernych. Vi opplever og ser så mye fantastisk på våre reiser, og jeg sier nok ofte at ting er noe av det vakreste jeg har sett. Og her er enda et eksempel på det! Utenfor kirka står en statue av pave Johannes Paul II. Det er når du kommer inn at du ser hvor fin denne kirka virkelig er. For en som er glad i farger blir du fort fasinert av alle vinduene som består av fantastiske fine glassmalerier. 

Jesus dør på korset. 


Jesus tas av korset.                                                         Gravlegging.


Jesus dømt til døden.                                           Jesus mottar korset.      Møte med mor. 


Simon hjelper Jesus med å bære korset. 


Weronika tørker ansiktet til Jesus. 
Jesus trøster kvinnene. 


Fra Jaroszowiec går den røde veien vi følger sammen med en gul veiviser. I Golczowice tar vi en litt annen vei. Vi forlater de røde og følger bare de gule merkene til vi nesten er framme ved dagens mål, Podzamcze. Været er fint i dag også, det var meldt hele 23 grader. Sola skinner gjennom bladene på alle trærne og gir bakken spennende solflekker. 


Etter det vi forsto var dette jernbane til gruvedrift i området. 


Vi oppdager etterhvert at skogsbunnen består av løs sand og som dermed gjør at det blir veldig tungt å gå. Det var en del av dette enkelte steder i de polske skoger. Nå var vi i skog som minnet mye om det vi har hjemme, og det var ikke den meste spennende etappen kan du si. Da vi passerer et lite vann i nærheten av Kwasniow Gorny hører vi veldig til spetakkel. Det må ha vært svaner med voldsomme trompetlyder. Det er så fint her og vi ser flere små og større hus som vi tenker må være feriehus. 
Vi har enda omtrent fire timer igjen før vi kan ta kveld i Podzamcze. Heller ikke i dag har vi vært flinke nok til å få i oss mat underveis. Vi hadde bare et par bananer og litt peanøtter i sekken, og det var først da vi var så godt som framme i Podzamcze vi spiste.

Hotel Pod Figura. 


Oppsummering av dagens rute (kartet under): 
Litt på tryss og tvers fra Olkusz, litt mot nordøst den første mila til Jaroszowiec, så rett nord i en mil til, før vi gikk nordvest til Podzamcze som ligger like øst for Ogrodzieniec. 


Dagens etappe på endomondoen, 28 km. 

Forrige etappe         Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar