tirsdag 12. juli 2022

Med MS Bergensfjord fra Bergen til Stavanger.

 Ferden videre fra Bergen til Stavanger gikk med Fjordline sin skute, MS Bergensfjord. En behagelig og billig måte å komme seg fram på. Ombord er det litt av hvert, bl.a. butikker, restauranter og underholdning for barn. 


Under vises ruten MS Bergensfjord gikk, men den hadde ingen anløpssteder underveis. Videre fra Stavanger går båten til Hirtshals. 


Ved Haugesund gikk båten innenskjærs, mellom Karmøy og Haugesund. Vi var nært de to turbinene til Storøy Vindkraft. 


I sundet hadde vi Haugesund på venstre side, eller babord side som det jo egentlig heter på en båt. 





MS Bergensfjord seilte fra Bergen kl. 13.30, seks og en halv time senere var vi i Stavanger. Som jeg skrev over synes vi at det også var billig, bare 215 kroner. 

I det vi kom til Stavanger var vi der vi egentlig skulle starte ferieturen vår. Men ettersom det var varslet flystreik så bestemte vi oss for å ta en alternativ start. Så istedet for å fly fra Molde til Stavanger tok vi Hurtigruten til Bergen, fikk et døgn der, og denne båtturen derfra og hit til Stavanger. Men så fikk vi mange ekstra opplevelser ved å gjøre det slik, både på Hurtigruten, i Bergen og denne seilasen med MS Bergensfjord. Nå skulle vi være i Stavanger til neste morgen, før vi skulle hente leiebil på Sola Flystasjon. 

Forrige etappe                Neste etappe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar