mandag 11. juli 2022

Med Hurtigruten fra Molde til Bergen.

 Den planlagte søsterturen sommeren 2022, der også to svogre får være med, sto i fare da det var varslet flystreik. I stede for å vente å se om flyet vårt fra Molde til Stavanger ble tatt ut i streiken bestemte vi oss for å ta Hurtigruten sørover. Vi ville med det få et par dager ekstra ferie, og vi fikk i tillegg besøke Bergen. 

Hurtigruten Polarlys på vei inn til Molde. 




Polarlys gikk fra Molde kl. 21.45. Det var midtsommernatta så vi bestemte oss for å ikke ha lugar, men heller evt. duppe av i salongen. Vi ville jo ikke sove bort sommernatta, for så å gå glipp av den flotte naturen langs kysten vår. Ettersom det var St. Hans aften ble alle ombord servert rømmegrøt, spekemat, og et glass med bobler i. Alt gratis. 



Da nordgående hurtigrute, som var Nordkapp, møtte Polarlys ble det som sedvanlig hilst med tuting og vinking fra passasjerene. 



En halvtime inn i neste dag anløp vi Ålesund. Mens den lå der sovnet jeg på en benk i salongen. 


Da jeg våknet hadde vi forlatt Ålesund. Vi hadde også vært innom neste sted, Torvik, og gått derfra også, så det gikk jeg glipp av. 

Vi gikk over Stadhavet, og som flere havstrekk langs norskekysten var det ganske mye dønninger, selv om været nesten ikke kunne vært bedre. Vi hadde for kort tid siden passert Vestkapp og Ervika som vi hadde besøkt to år tidligere med bil. 


I det klokka nærmet seg halv seks på morgenen kom vi til Røysaneset på Raudeberg. Da viste sola seg. Dette er den nordlige delen av Ulvesundet. Vi fikk øye på Nord-Vågsøy kyrkje. Denne kirken ble bygget opp igjen etter at den gamle, fra 1854, brant ned i 1945. Nykirken ble vigslet i oktober 1960. 



Polarlys går gjennom Ulvesundet og har anløp i Måløy. 

Måløybrua, nær der Ulvesundet og Vågsfjord møtes. 



Måløy besøkte vi også i 2020. Dette er et av landets viktige fiskehavner. 



Fra Måløy går Hurtigruten over Nordfjorden og ut mellom Gangsøya og Risøya, for så å gå Fåfjorden. 


Vi ser oss tilbake på sundet mellom Gangsøya og Risøya.



Vi seilte langs Bremangerlandet. 



Neste anløp er Florø, Norges vestligste by. Florø fikk bystatus i 1860 og var da senter for sildefiske, både på 1800-tallet og i 1950-årene. 


Polarlys har tatt seg videre og går forbi Værøyna. 


Det store fjellet heter Norskehesten, også kalt Den norske hest, og ligger på øya Alden i Askvoll kommune. Det er 481 moh og kan sees mer enn 100 km til havs. 



Oddekalv på øya Olderkalven.



Det er trangt mellom øyer og holmer. Her mellom Olderøyna, Larsråholmane og Indrøyna.



Indrøy Handelsstad ligger i leia Ytre Steinsund.



Det er trangt å passere holmene mellom Ytre Sula og Rånøyna også.  



Ytre Sula. 



Det verste er gjort når skipet har passert Brattholmen. 



Vi seiler inn mot Bergen. 


17 timer etter at vi forlot Molde la vi til kai i Bergen. Det hadde vært en fantastisk reise, og det gikk helt greit uten lugar. Litt lite søvn ble det, men nok til at det ikke ble noe problem. Og vi fikk sett kysten sørover som vi ønsket. Vi hadde bestilt frokost ombord, og det var både godt og trivelig på morgenkvisten. 

Kart fra Hurtigruten sin nettside. 



Neste etappe. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar