søndag 30. april 2023

Senda Litoral: Fra Estepona til Marbella i Spania.

 Det ble tidlig kveld i Estepona etter å ha gått 24 km av Senda Litoral fra San Diego. Tidlig neste morgen fortsatte vi vår vandring langs Middelhavet. Det ble en tung dag ettersom det ble mye gåing på strender.  

På vei ut av Estepona passerte vi denne bronsestatuen som heter Mavi. Den er laget av kunstneren Santiago de Santiago. Det var en nydelig morgen, og veien ut av Estepona er veldig godt tilrettelagt for vandring. 
Vi kunne ha unngått å gå på stranda dersom vi hadde studert ruta bedre. Den tar nemlig en liten avstikker opp fra sjøen. Dette bilde viser et godt eksempel på at det ikke er uvanlig å "mure seg selv inne" i Spania. 


Mens vi gikk langs sjøen opplevde vi noe merkelig. På et lengre strekning var det nylig blitt skylt sild i land. Eneste forklaring vi kunne finne var at noe stort hadde skremt silda, kanskje en tunfisk?, som hadde jaget den på land.  


Etter et par timers vandring, iberegnet butikkbesøk og frokost langs stien, oppdaget vi skiltet til Gran Senda de Malaga. Vi trodde først at vi nettopp hadde kommet inn på den 745 km lange vandreruta som går i store deler av Malaga-provinsen, men i ettertid har vi funnet ut at hele dagens vandring er etappe 30 av Gran Senda de Malaga. I Marbella begynner etappe 31, den går innover i provinsen igjen. Dette er også en vandrerute vi har gått flere etapper av, og som har gitt oss mange fine opplevelser.   
Torre Guadalmansa er bare et av mange forsvarstårn som ligger langs Middelhavet. De fleste av disse tårnene har inngangen høyt oppe på siden av tårnet, og den eneste måten å nå inngangen på var med stige eller tau. De fleste av tårnene er fra middelalderen eller like etter den kristne begynnelse. Torre Guadalmansa, som er firkantet og ikke rund som mange av de andre tårnene er, ble bygd i løpet av den muslimske perioden, i løpet av 900-tallet. På 1500-tallet ble det restaurert. Etter å ha gått i litt over 10 km denne dagen, ved Playa de Guadalmansa, måtte vi ned på stranda igjen for å komme videre. Den lengte strekningen vi gikk på strand denne dagen var ca. 7 km. Det er veldig tungt. 
Under vandringa på stranda gikk vi forbi noen som holdt på å forberede en vielse, denne fredagen i oktober. 


Disse skiltene viser at vi har passert halve strekninga denne dagen. 


Torre de las Bóvedas er et annet forsvarstårn som ligger i Guadalmina. Det ble bygget på 1500-tallet. Tårnet er over 26 meter i omkrets og over 10 meter høyt. Inngangen er, som på Torre Guadalmansa som er beskrevet over her, høyt oppe, hele 6,75 over bakken. Gjennom en innvendig trapp kommer en til taket som har brystning. Tårnet er stengt for besøkende. 


Vi må fortsette å gå på stranda, og var vi veldig lettet da det igjen var fine forhold under føttene.

Puerto Banús er en marina i utkanten av Marbella. Vi har vært der en gang før, da med bil. Stedet er kjent for sitt luksuriøse preg, og her er det både dyre butikker og store lystbåter. Dette er stedet for verdens rikeste og de berømte. Men det er artig å titte om en ankommer havna sliten og svett etter å ha hatt en lang og varm vandring også. Og det var forøvrig mange nordmenn å høre her. Vi nærmer oss Marbella. 

Da vi ankom Marbella valgte vi å stoppe der Avenida Arias Maldonado tar av fra strandpromenaden og går inn i byen. Vi brukte lang tid på å finne et buss-stopp for å ta oss hjemover igjen. Det endte med at vi gikk opp til buss-stasjonen i byen. Da jeg slo av min SportsTracker viste den 33 km denne dagen. Da hadde vi brukt nærmere ni timer siden vi startet i Estepona. 

Dagens etappe. Forrige etappe.                              Videre etapper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar